Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mexikóban zárta a szezont

Mexikóban zárta a szezont Sport

A 3,8 kilométeres úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42 kilométer szaladásból álló november 24-ei Ironman Cozumel jelentette a szezon utolsó versenyét a sepsiszentgyörgyi triatlonista, Deák Zsombor számára. Cozumel szigete Mexikó legkeletebbi részén, a Karib-tengerben található.

Deák Zsombor nem unatkozott az elmúlt időszakban, az augusztusi kínai túra után október végén a malajziai Ironman világkupára sikerült egy jó felkészülést végigcsinálnia. Azonban az átállás megviselte szervezetét, a verseny kétharmadánál feladta, amikor látta, hogy a tervezett Top 10-re már semmilyen esélye nem volt. Az eredeti terv szerint ezt egy újabb világkupa követte volna Argentínában, amit az ott dúló politikai helyzet miatt utolsó percben töröltek, így hamarabb került sor a mexikói versenyre.

„A mexikói verseny egy új kihívás és tapasztalat volt számomra. Sajnos az év végi fáradtság rányomta bélyegét a teljesítményemre. Az úszás része a kristálytiszta tengerben átlagosra sikerült. A kerékpáron–futáson nagyobb holtpont nélkül, de közel sem a magamtól elvárt tempóban haladtam, 29. lettem. Az utolsó szakasza az évnek nem teljesen sikerült úgy, ahogy elterveztem, de az egész szezonra visszatekintve sikeres év volt!” – részletezte lapunknak a sportoló, megköszönve Sepsiszentgyörgy önkormányzatának és Kovászna megye tanácsának a támogatását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük