Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mégis vállalják a szereplést

Mégis vállalják a szereplést Sport

Korábban arról írtunk, hogy mindössze hét csapat nevezett a női kosárlabda Nemzeti Liga következő idényére, azonban a határidő lejárta után több, korábban élvonalban érdekelt klub jelezte, mégis tudná vállalni az ezzel járó kötelezettségeket. Emiatt a Román Kosárlabda-szövetség úgy döntött, augusztus 14-ig meghosszabbítja a benevezési határidőt, az újonnan jelentkezők között találjuk a Kézdivásárhelyi SE-t is.

Az előző hónapban a KSE – több élvonalban szereplő együttessel egyetemben – jelezte a szakági szövetségnek, hogy a koronavírus-járvány okozta bizonytalanság miatt nem sikerült idejében bebiztosítania a bajnoki részvételhez szükséges költségvetést, így nem tudtak benevezni a határidő lejártáig. Időközben a helyi és megyei önkormányzat vezetői jelezték, hogy továbbra is szeretnék támogatni a KSE élvonalbeli szereplését, így minden akadály elhárultával az együttes augusztus 13-án beiratkozott a Nemzeti Ligába.

A KSE női kosárlabdacsapata az elmúlt szezonban Farkas Alpár vezényletével a bajnokság meglepetéscsapatának számított, fennállása során első alkalommal bejutott a Román-kupa négyes döntőjébe, a bajnokság felfüggesztésének pillanatában pedig a playoff első helyét foglalta el 13 megnyert és 3 elveszített mérkőzéssel. Mindez Kézdivásárhely sporttörténetében az egyik legjobb teljesítménynek számít csapatsportágban.

Hirdetés
Hirdetés

A benevezés után a klubvezetés elkezdte kialakítani a csapatot, megkezdődtek a tárgyalások a játékosokkal. Csapatunktól származó értesülések szerint az új idényben is zömében saját nevelésű helyi és környékbeli játékosokra szeretnének alapozni, csupán a hiányzó posztokra szerződtetnének idegeneket. A szabályzat értelmében a pályán egyszerre legtöbb három idegenlégiós lehet (a csapatban legfeljebb öt), mellettük kötelezően két romániai játékos kell végig játssza a mérkőzést (közülük az egyik U23-as korosztályú).

Egyelőre annyi bizonyos, hogy Debreczi Iringó és Czimbalmos Tímea folytatják a KSE színeiben, továbbá tárgyalások folynak Domokos Rékával. A távozók között van a két tengerentúli légiós, Kayla Mobley és Jade Vega, valamint Holinka-Miklós Hanna, aki Debrecenben végzi egyetemi tanulmányait és ott folytatja kosaras pályafutását. A KSE utánpótláscsapata rendelkezik jó pár tehetséges reménységgel, akikre az elkövetkezendőkben is számítanak, közülük páran már be is mutatkoztak élvonalban: Kozman Kriszta, Bara-Németh Beáta, Bandi Blanka, Tuchilus Kriszta, Lénárt Andrea, Ardelean Rebeka, Bandi Fruzsina – ők a következő szezonban még több szerephez jutnak. Nem mellesleg, hárman közülük – Kozman Kriszta, Bara-Németh Beáta, Bandi Blanka – behívót kaptak az U16-os román válogatottba, és jó esélyük van indulni a jövő évben Kolozsváron esedékes U17-es világbajnokságon.

Egyelőre sok a bizonytalanság a bajnokság kapcsán, a legutóbbi hírek szerint az eredetileg október elejére tervezett bajnoki rajt novemberre tolódhat a járványhelyzet miatt, és minden bizonnyal szigorú feltételek közepette fog zajlani. A lebonyolítási rendszer is változhat, akar többnapos teremtornák is szóba jöhetnek a heti egy-két forduló helyett. A szakági szövetség már elhalasztotta az augusztus 24–25-re tervezett sorsolását egy későbbi időpontra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük