Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még sok a kérdőjel

Még sok a kérdőjel Sport

Pierre Gasly és az Alpha Tauri hosszabbításával újabb 2021-es ülés talált gazdára. Hivatalosan még hét pozíciót nem erősítettek meg, de a helyzet ennél kicsit összetettebbnek tűnik. Hivatalosan öt F1-es istállónak van már végleges felállása 2021-re, további háromnál pedig még egy versenyző kiléte tisztázatlan.

Az Aston Martinnál, a McLarennél, az Alpine-nál és a Ferrarinál már biztosnak tűnik a helyzet. A Williamsnél mindkét jelenlegi versenyző szerződéssel rendelkezik 2021-re, ám ha hinni lehet a találgatásoknak, George Russell pozíciója még kérdéses.

Hirdetés
Hirdetés

Eközben egy üres ülés még a Red Bullnál, az Alpha Taurinál és a Mercedesnél van, ugyanakkor utóbbi gárdánál nem az a kérdéses, hogy marad-e Lewis Hamilton, hanem csak az, milyen feltételek mellett. A Haasnál és az Alfa Romeónál ellenben még teljes a bizonytalanság.

Ülés nélkül maradt Sergio Pérez, Kevin Magnussen és Romain Grosjean, visszatérésben reménykedik Nico Hülkenberg, és F1-es debütálásra pályázik Mick Schumacher, Nyikita Mazepin, Cunoda Juki, Callum Ilott és Robert Shwartzman is az F2-ből. Péreznek a hírek szerint több lehetősége is van (Red Bull, Williams, talán a Haas vagy az Alfa Romeo), Hülkenberg a Red Bull hívását várja, a fiatalok közül Schumachernek, Mazepinnek és Cunodának jók a kilátásai, míg Magnussennek, Grosjeannak és az Alpha Tauri-s Danyiil Kvjatnak jó eséllyel búcsút inthetünk jövőre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük