Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyar nyitás

Anyaországunkban bátor lépést tettek a hatóságok és a sportért felelős kormányszervek. Mától óvatosan, körültekintően beindul, újraindul a sportélet. A labdajátékokban, a több játékost foglalkoztató csapatsportágakban is kezdődhetnek az edzések, hamarosan sor kerülhet felkészülési mérkőzésekre is.

Hirdetés
Hirdetés

Fociban például még az sem lehetetlen, hogy május végén folytatódjon a 2019-2020-as bajnoki idény. Sajna, közönség nélkül. A nyitás azonban így is a sport szellemét szolgálja, hiszen az a fő cél, hogy egyfelől a bajnoki címek sorsa a pályán dőljön el, másfelől pedig ne vesszenek kárba a koronavírus-járvány miatt történt felfüggesztésig tett erőfeszítések.

A Magyar Közlönyben április 30-án megjelent kormányrendelet eléggé világos, a korlátozások legkisebb jele sem mutatkozik a sportolók, sportegyesületek felé, de teljes a tiltás a közönség, a szurkolók irányába. Elméletileg a bajnokságok több sportágban akár a héten is folytatódhatnának, ám figyelembe kell venni azt, hogy a sportolók, csapatjátékosok számára szükség van különleges felkészülésre.

A kormányhatározatból adódó fejlemények okán utólag vitathatóvá vált némelyik sportág szakszövetségének korábbi döntése. Példaként gondolatban leggyorsabban beugorhat a kézilabda, az egyik legnépszerűbb és legeredményesebb magyar sportág. A nemzeti bajnokságot és a kupaküzdelmeket minden szinten törölték, úgy határoztak, nem hirdetnek bajnokokat. Az új helyzetben viszont lehetőség nyílna május végén, továbbá júniusban és július elején lejátszani a maradt mérkőzéseket.

Ez azért is üdvözlendő lenne, mert a Győri Audi ETO KC gazdagodna egy bajnoki címmel. Emellett a „folytatás vagy nem folytatás” kontrasztja egészen pikáns, sőt konfliktusos helyzetet teremtett. A magyar női kézilabda bajnokság törlésével a Győri Audi ETO mellett a Ferencváros (FTC-Rail Cargo Hungaria) indulhat a Bajnokok Ligájában (BL), de ha az NB I folytatódott volna, akkor a Siófoké lenne ez a jog! A koronavírus nagyon bekavart a 2019-2020-as női és férfi kézilabda BL véghajrájába is, de erről majd máskor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük