Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magabiztos győzelem

Magabiztos győzelem Sport

Huszonöt pontos győzelemmel folytatta a KSE a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszát, a kézdivásárhelyiek szerdán 75–50-re diadalmaskodtak Nagyváradon, a B-értékcsoport 3. fordulójában.

Nehézkesen lendültek játékba a felek a nagyváradi mérkőzésen, a hazaiak legjobbja, R. Chiş csaknem három perc elteltével dobta az első kosarat. Holinka-Miklós Hanna egy triplával válaszolt, majd felválta ment az adok-kapok, a pontszegény első negyed 10–10-es döntetlennel zárult. A második negyedben aztán helyreállt a világ rendje, magára talált a KSE, és laza 9–0-val indított, majd magabiztos palánk alatti játékkal tovább növelte előnyét úgy, hogy közben hatékony védekezésével mindössze hat (!) pontot engedélyezett a hazaiaknak. Nagyszünetre már 38–16 arányban vezettek a kézdiek, 22 pontos előnyüket a kiegyensúlyozottra sikerült harmadik tíz perc végére is megtartották, mindenki hozzátette a magáét.

Hirdetés
Hirdetés

A 29–51-ről induló zárószakaszban már nem volt kérdés a győztes kiléte, Farkas Alpár tanítványai nem engedték közelebb az ellenfelet, sőt 25 pontra növelték előnyüket, így érvényesítve a papírformát. Kayla Mobley, mint minden meccsen, ezúttal is dupla-duplázott, 21 pontja mellé begyűjtött 15 lepattanót is, de említésre méltó Holinka-Hanna Miklós teljesítménye is, aki mind a 15 pontját távolról szerezte.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, B-csoport, 2. forduló: Nagyváradi Rookies – Kézdivásárhelyi SE 50–75 (10–10, 6–28, 13–13, 21–24).

Nagyvárad: Farcaş, Chiş 28/18, Blejan, Roşu, Judeu, Kokovay 5, Saric 8, Faragó 5, Veres 2, Göncze 2. KSE: Vega 9/3, Holinka-Miklós 15/15, Domokos 2, Mobley 21/3, Lénárt, Danalache 12/6, Debreczi 8, Czimbalmos 4, Ardelean, Bitai 4.

A hétvégi, 4. játéknapon hazai próbatétel vár a kézdivásárhelyiekre, vasárnap 14.30-tól a fővárosi Rapidot látják vendégül a Kicsid Gábor Sportcsarnokban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük