Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lippi az öltözőben?

A gsp.ro sporthírportál érdekes, ugyanakkor megdöbbentő hírt közölt „bizalmas forrásokra” hivatkozva. Azt írják, hogy Mihai Stoichiţă, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) technikai igazgatója az FCSB csapatának öltözőjében járt a Sepsi OSK elleni kupadöntő szünetében, és 0–0-lás állásnál a feltüzelés, mozgósítás céljával korholta a bukaresti játékosokat. Még idézik is a szavait: „Azt állítjátok, ti vagytok a Steaua? Ez nem látszik! Röhögtetitek magatokat! Tényleg nem tudtok jobban játszani?”

A román szakszövetség viszonylag rövid idő alatt cáfolta a gsp.ro hírét, a közlemény rámutat, hogy Stoichiţă a ploieşti-i kupadöntő ideje alatt nem került kapcsolatba egyik csapat játékosaival sem, a hivatalos személyeknek fenntartott helyen és ahhoz illő módon követte a mérkőzést, a szünetben egy szervezői irodában tartózkodott többedmagával, a végén pedig Răzvan Burleanu elnökkel együtt részt vett a díjazási ceremónián.

Amennyiben mégis igaz a gsp-hír, Stoichiţă súlyosan megsértette a sportrendezvények szakmai, etikai és jogi szabályait, hiszen a Román-kupa kiírója, szervezője éppen a FRF, amelynek ő tisztségviselője, aki számára kötelező a semlegesség. Hogyha nem igaz a hír, akkor csupán „koronavírusos kacsa”, avagy sajtóblöff, aminek célja indulatokat gerjeszteni, a szakszövetséget lejáratni.

Őszintén szólva, emberi és szakmai szempontból meglepő lenne a Lippi becenévre hallgató Mihai Stoichiţă ilyesfajta beavatkozása egyik csapat javára, a másikkal szemben. A Sepsi OSK elleni etnikai indíttatású megnyilvánulásként is nehéz elhinni s értelmezni, hiszen sokszor fejezte ki rokonszenvét magyar sportolók iránt, többször méltatta nyilvánosan Bölöni Lászlót is. A szakszövetség stábjának tagjaként volt a csíkszeredai központú Székelyföld Labdarúgó Akadémia vendége, ahol nagyon hízelgően nyilatkozott a házigazdák létesítményeiről, munkájáról, eredményeiről, valamint több magyar ifjú tehetségről.

Ha a „szél fúvatlan nem indul” szállóigét tartjuk is szem előtt, nem árt ébernek lenni. Egészen különleges véghajrája lehet a Liga 1. alsóházának, a Dinamo 7 (hét!) hátralévő mérkőzésén furcsa dolgok is történhetnek. Egyelőre jó jel a Chindia győzelme, nem annyira jó a Hermannstadt sikere, mert mindkettőnek két-két meccse van a Dinamóval, remélhetőleg hajtani fognak, ahogyan a Sepsi OSK is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük