Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Viitorul ellen a Sepsi OSK

A Viitorul ellen a Sepsi OSK Sport

Az eredetileg vasárnapra tervezett helyett szombaton 19 órától csap össze az alsóházi rájátszást már megnyerő FC Viitorul és a győzelmi kényszerben levő Sepsi OSK a labdarúgó I. liga utolsó előtti, 13. fordulójában. Szombaton megkezdődik a III. ligáért kiírt osztályozó turné is, ahol a Sepsi OSK másodcsapata érdekelt.

Hirdetés
Hirdetés

Egy hét pihenő után játszik újabb tétmeccset a Sepsi OSK labdarúgócsapata, mégpedig a playoutot már megnyerő Viitorul otthonában. Leo Grozavu vezetőedző tegnapi sajtótájékoztatóján nem mulasztotta el méltatni Gheorghe Hagi alakulatának érdemeit, kiemelve, hogy a konstancaiaknak a legjobb hat csapatot felvonultató felsőházban lett volna a helyük. Nehéz mérkőzésre számít, de természetesen mindent megtesznek a győzelemért – hangsúlyozta. Az 52 éves szakember hektikusnak nevezte a bajnokság utolsó felét, meglátása szerint a feszes tempó miatt játékosai elveszítették koncentrációs képességüket. „Én csak azt szeretném, ha felemelt fővel fejeznénk be a bajnokságot, hogy megnyugodva készíthessük elő a következő idényt. Új stratégiára lesz szükségünk, mert kupadöntő ide vagy oda, szerintem csalódást keltő szezon áll mögöttünk” – fogalmazott a tréner, aki bízik benne, hogy jó eredményekkel tudják zárni a bajnokságot.

Grozavu szerint a héten volt idejük megfelelően előkészíteni a mérkőzést, és bízik abban, hogy ez a pályán is megmutatkozik a labdarúgók teljesítményében, mind fizikai, mind mentális szempontból. Ugyanakkor nem rejtette véka alá, hogy keretbeli gondokkal küszködnek, a sérüléssel küszködő Fülöp Loránd és Csiszér Balázs kényszerpihenőn volt a héten, de Fülöp István is csak pár nap kihagyás után tudott csatlakozni társaihoz. A Viitorul ellen nem játszhat a felfüggesztett Gabriel Vaşvari. Mindezekhez hozzáadódik, hogy hétvégén kezdődik a III. ligás osztályozó, ahol a Sepsi OSK fiókcsapata érdekelt, és ahol szintén számítanak a nagycsapat játékosaira. „Meg kell találnunk a kellő motivációt és elszántságot a hátralevő három fordulóra, ugyanakkor azon kell legyünk, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, az élvonalban és a III. ligás osztályozón egyaránt” – fűzte hozzá a vezetőedző.

A Sepsi OSK legutóbb, június végén 3–3-as döntetlent játszott a Viitorullal a playout 6. körében, ezt megelőzően nyolcszor csaptak össze, kétszer a sepsiszentgyörgyi, háromszor a tengerparti együttes nyert, háromszor pedig ikszeltek egymással.

Labdarúgó I. liga, alsóházi rájátszás, a 13. forduló műsora: szombaton 16.30-tól Academica Clinceni – Hermannstadt, 19 órától FC Viitorul – Sepsi OSK; vasárnap 14 órától Jászvásári Poli – Chindia Târgoviște.

Osztályozón az OSK II.

A III. ligás osztályozó Közép-régióbeli A-csoportjában Kovászna megye bajnoka, a Sepsi OSK II. a Maros megyét képviselő Nyárádtői Unireával és a Szeben megye legjobbjaként kiálló Nagydisznódi Măgurával küzd majd az egyetlen kiadó harmadosztályos helyért az osztályozó tornán. Az első mérkőzést augusztus 1-jén Nyárádtő ellen vívja a Sepsi OSK II., majd augusztus 5-én Nagydisznód lesz az ellenfelük. Augusztus 9-én a marosi és szebeni csapat méri össze erejét, hogy a hármastorna végén kiderüljön, melyik az a csapat, amely feljut a divíziós bajnokságba. A találkozók 17.30-kor kezdődnek, a helyszín a brassói Tineretului stadion. A hármas csoport győztese feljut a harmadosztályba, de ha nem telnek be a helyek, illetve lesznek visszalépők, akkor a második helyezettnek is marad esélye a feljutásra.

Játszhat a Dinamo

Elhalasztott mérkőzések sorát kell pótolnia a Bukaresti Dinamónak, a fővárosi klub szerdán tartotta első edzését azt követően, hogy a labdarúgók és a szakmai stáb karanténba vonult, mivel a keret több tagjánál mutattak ki koronavírussal való fertőzést. A pótolásokat illetően a liga közölte, hogy az alsóházban levő Dinamo augusztus 4-én, 6-án, 8-án, 10-én és 12-én pótolhatja az elhalasztott bajnoki meccseit, a tervezetthez képest három nappal később, augusztus 18-án rendeznék majd az idényzáró találkozót… A tervek szerint a következő idény augusztus 21-én kezdődne, ugyanaznap kerülne sor az I. ligáért kiírt osztályozóra.

Hétközi eredmények

Nagy lépést tett a bennmaradás felé az FC Hermannstadt, miután a 12. forduló szerda esti mérkőzésén hazai pályán 2–0-ra legyőzte az FC Viitorult. A győztes kiléte az utolsó negyedórában dőlt el, a szebeniek Ionuț Stoica góljával szereztek vezetést, majd néhány perccel később Gabriel Debeljuh tizenegyesből bebiztosította győzelmüket. A legutóbbi öt találkozójából négyet megnyerő Hermannstadt előnye már nyolc pont az osztályozós helyen álló Jászvásári Polihoz képest. Alsóházi rájátszás, 12. forduló, eredmények: Chindia Târgoviște – Academica Clinceni 3–1, Hermannstadt – Viitorul 2–0. A Jászvásári Poli – FC Voluntari találkozó tegnapi lapzártánk után zárult. A Sepsi OSK – Dinamo meccset elhalasztották.

Bukarestben rangadóznak

Ma 20.30-tól rendezik meg Bukarestben a felsőházi rájátszás 8. fordulójából elhalasztott FCSB – Kolozsvári CFR mérkőzést, ami vélhetően arról fog dönteni, hogy lesz-e még tétje a hétfői Craiova – CFR meccsnek, vagy csak arról szól majd az olténiai találkozó, hogy a címvédő kolozsváriak részesei lesznek az új bajnok ünneplésének.

Az idényzárás igen kisze-kuszára sikeredett, hiszen a CFR után a Craiovánál, majd az Astra Giurgiunál is pozitív koronavírus-tesztek kerültek elő. Majdnem mindegyikről kiderült azonban, hogy fals-pozitív eredmények voltak, viszont mindez késleltette a bajnoki mérkőzések rendezését. Halasztani kellett a szerdára kiírt Astra – Craiova találkozót is, aminek a pótolásáról a lapzártánkig nem érkezett hír. Az viszont biztos, a gyurgyevói bajnokit még a hétfői zárás előtt le kell játszani.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük