Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lesz magyar–román párharc?

Lesz magyar–román párharc? Sport

Nem kerülték el a keretgondok a román labdarúgó-válogatottat, amely ma Izland vendégeként játszik Európa-bajnoki pótselejtezőt. Nincs jobb helyzetben a magyar nemzeti együttes sem, ugyanis legjobbja nélkül utazott Szófiába. A tét óriási: a bolgár–magyar párharc győztese november 12-én fogadja az izlandi–román összecsapás továbbjutóját az Eb-részvételért.

Hirdetés
Hirdetés

A román válogatott csapatkapitánya, Vlad Chiricheș kénytelen kihagyni a csapat sorsdöntő összecsapását, mivel klubja, az olasz Sassuolo vasárnapi bajnokiján megsérült. Az ugyancsak hátvéd poszton játszó Ionuț Nedelcearu is kikerült a keretből, mivel az átigazolási időszak hétfői zárásán Athénba utazott, hogy aláírja szerződését az AEK-kel, és már nem tudott visszaérni a válogatott kötelező tesztelésére. A két védő helyére Cristian Manea, a CFR jobbhátvédje és Mihai Bălașa, az U Craiova belső védője érkezett. Mirel Rădoi szövetségi kapitány még a kerethirdetéskor hangsúlyozta, rendes játékidőben akar győzni Reykjavíkban, ezért a tizenegyesrúgásokat nem is gyakorolja a csapat.

A román sportsajtó elsősorban az izlandiak rutinjától tart, kiemelve, hogy az Anglia és a Belgium elleni szeptemberi Nemzetek Ligája-meccsel ellentétben ezúttal a hazaiak összes veteránja Erik Hamrén szövetségi kapitány rendelkezésére áll. A Gazeta Sporturilor szerint legalább kilenc, 30 évesnél idősebb játékos lesz a pályán az izlandi kezdőcsapatban, akik a 2016-os Európa-bajnokságon részesei voltak az Anglia ellen 2–1-re megnyert nyolcaddöntőnek. Az Izland – Románia találkozót zárt kapuk mögött rendezik 21.45-től (élőben a Pro TV-n). A találkozó győztese vár majd a Bulgária – Magyarország mérkőzés továbbjutójára.

A magyar labdarúgó-válogatott legjobb játékosa, Szoboszlai Dominik nélkül kénytelen megküzdeni a bolgár csapattal az elmúlt négy év eddigi legfontosabb mérkőzésén (21.45, M4), ugyanakkor célja így sem lehet más, mint a továbbjutás a márciusról elhalasztott Európa-bajnoki pótselejtező mai elődöntőjében. Szoboszlai az osztrák csapatnál jelen lévő koronavírusos esetek miatt karanténba került, és bár ő maga nem fertőzött, a klub nem engedte el.

A magyar csapat azonban nélküle sem esélytelen, a rivális ugyanis kifejezetten rossz formát mutat. A bolgárok megfiatalított nemzeti együttese – melyben 37 válogatottsággal Nyikolaj Mihajlov a legtapasztaltabb – az elmúlt két évben lejátszott 16 találkozójából mindössze egyszer győzött, emellett hatszor döntetlent játszott. és kilencszer kikapott.

Magyarország és Bulgária sem gyakori résztvevője a kontinensviadaloknak, előbbi három, utóbbi két alkalommal jutott ki. A magyarok számára óriási motivációt jelenthet, hogy ha sikerrel vívják meg a pótselejtezőket, akkor a 2021 nyarára halasztott Eb-n két mérkőzést, a világbajnok franciák és a címvédő portugálok ellenit hazai közönség előtt játszhatják a Puskás Arénában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük