Felhívás!

Bekeményített a Sepsi–SIC

Bekeményített a Sepsi–SIC Sport

Tovább erősödött a sorozatbajnok Sepsi–SIC kosárlabdacsapata, miután megszerezte a 32 éves Oumou Touré játékjogát. A szenegáli-francia kosárlabdázó centerként és erőcsatárként is bevethető.

A 190 cm magas játékos az előző idényben az izaeli élvonalban érdekelt Elitzur Ramla és a francia első osztályban szereplő La Roché Vendeé mezét öltötte magára, bár utóbbi csapatnál mindössze hat találkozón. Az izraeli együttes színeiben hat Európakupa-mérkőzésen kapott lehetőséget, ez alatt átlagban 11,2 pontot szerzett, és 6,3 lepattanót gyűjtött. Touré korábban játszott a francia másodosztályban, valamint az élvonal Union Saint-Amand Porte du Hainaut és USO Mondeville nevű alakulataiban, továbbá megfordult Ecuadorban is. 2016-ban a szenegáli válogatottal részt vett az olimpia játékokon Rio de Janeiróban, ahol öt mérkőzésen játszott.

A Sepsi–SIC nemrég sérülés miatt felbontotta a rivális Szatmárnémeti VSK-tól érkezett Adina Stoiedin szerződését. A csapat gőzerővel készül az október 28-án vagy 29-én esedékes, spanyol Spar Girona elleni Euroliga-selejtezőre. A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) egyelőre nem közölte sem a mérkőzés pontos időpontját, sem a helyszínét.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.