Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lépéselőnyben a háromszékiek

Lépéselőnyben a háromszékiek Sport

Mindkét kosárlabdacsapatunk sikerrel vette az újabb bajnoki akadályt a női Nemzeti Ligában, a címvédő Sepsi–SIC Konstancát kényszerítette térdre (78–35), míg a Kézdivásárhelyi SE Marosvásárhelyt (73–62) gyűrte le szombaton hazai környezetben. A Sepsi–SIC december 5-én, csütörtökön 19 órától a Luleå BBK ellen lép pályára az Európa-kupa csoportkörének utolsó, 6. fordulójában, míg a KSE szerdán Kolozsvárra látogat.

A Zoran Mikes irányította sepsiszentgyörgyi kosárlabdázók az Európa-kupabeli szenzációs győzelmük után léptek pályára a Keleti csoport 9. fordulójában, és esélyeshez méltón játszottak a Konstancai Phoenix Știința ellen. A tapasztaltabb játékosok pihenőt kaptak a vezetőedzőtől, így a fiatalok előtt megnyílt a lehetőség a bizonyításra. A jobb játékerőt képviselő házigazdák már az első negyedben 14 pontos előnyt építettek ki, de a védelem hatékonyságára sem lehetett panasz, a zöld-fehérek az első játékrészben mindössze 6 pontot engedélyeztek Carmin Popa csapatának (20–6). A folytatásban is a sepsiszentgyörgyi együttes akarata érvényesült, amely nem engedte ki kezéből az irányítást, gyors játékával fejtörést okozott a tengerparti alakulatnak (37–14). A szünet után sem változott a játék képe, a Sepsi–SIC minden mutatóban jobbnak bizonyult, így végül 78–35 (20–6, 17–8, 14–9, 27–12) arányban, megérdemelten diadalmaskodott a Phoenix felett. Ez volt a négyszeres bajnok nyolcadik sikere a Nemzeti Ligában, a Szatmárnémeti VSK vereségével a zöld-fehér mezesek maradtak az egyetlen veretlen csapat a pontvadászatban.

Sepsi–SIC: Pasic 11, Mandache 10, Gödri-Părău 7/3, Kovács 8/3, Butler 5. Cserék: Demeter 2, Orbán 8, Cătinean 6, Mîrne-Nagy, Vucetic 2, Topuzovic 11/6, Brewer 8/6. Konstanca: Vați, Erak 2, Brozoski 21/9, Scott 8, Geleriu. Cserék: Marcu, Vulic, Mititelu, Florea, Matijevic 4.

Hirdetés
Hirdetés

A KSE rajt–cél győzelmet aratott a vásárhelyiek csatáján, Farkas Alpár tanítványai esélyt sem adtak a vendég Marosvásárhelyi Siriusnak. Holinka-Miklós Hanna kosarával indult a találkozó, majd Danalache és Mobley jóvoltából 7–0-ra vezetett a hazai gárda, mire a vendégek bedobták első kosarukat Mészáros Kata révén. A folytatásban 14 pontos előnyt is kiépített a kézdivásárhelyi alakulat, az első szünetre viszont kozmetikázott kissé az eredményen a vendégcsapat (22–12).

A második negyedet a Sirius kezdte jobban, Feiseș kosarával és Dunbar két triplájával 22–20-ra felzárkózott, de megrázta magát a KSE, az ezúttal is dupla-duplázó Mobley és Vega vezetésével nagyszünetre 43–30-ra lehagyta ellenfelét.

A céhes városiak a harmadik negyed elején is lendületben maradtak, és 18 pontos előnyre tettek szert a harmadik negyed végére (60–42). A záró szakasz elején Holinka-Miklós négy és Vega két pontjával már 66–42-re elhúzott a KSE, amikor Farkas Alpár pályára küldte a juniorokat. Az U16-os lányok számára fontos, hogy éles helyzetekben szerezzenek tapasztalatot, nos, erre most kiváló lehetőségük nyílt a jóval rutinosabb Dunbarék ellen, akik 70–62-re felzárkóztak. A győzelmük azonban nem forgott veszélyben, Bándi Blanka büntetőből szerzett egy pontja, illetve Kozman Kriszta utolsó másodperces bravúros kosara állította be a 73–62-es (22–12, 21–18, 17–12, 13–20) végeredményt. Ez volt a KSE ötödik győzelme, az egy meccsel többet játszó kézdiek 12 pontjukkal vezetik a Nyugati csoportot az Aradtól 59–57 arányú vereséget elszenvedő Szatmárnémeti VSK előtt. Hétközi forduló következik a KSE-nek, szerdán 18 órától Kolozsváron mérkőznek.

KSE: Mobley 22 pont, Debreczi 14/6, Vega 14/3, Holinka-Miklós 6, Danalache 5/3. Cserék: Czimbalmos 4, Kozman 4, Domokos 2, Tuchilus 1, Bándi 1, Lénárt, Ardelean. Sirius: Dunbar 17, Gál 3, Smelser 14, Mészáros 7, Feiseș 4. Cserék: Ignat Kleeman 9, Badi 8, Pálfi.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük