Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lemásolták az eredményt

Lemásolták az eredményt Sport

Az odavágóbeli mérkőzéshez hasonlóan a Sepsi–SIC szombaton este is 68–58 (21–22, 21–8, 10–19, 16–9) arányban győzte le a vendég Aradi ICIM-et a Sepsi Arénában, a női kosárlabda Nemzeti Liga A-értékcsoportjának 7. fordulójában. A hullámzó játék dacára hibátlan maradt a címvédő bajnoki mérlege, következhet az Európa-kupabeli oroszországi kiszállás.

A bajnokságban és kupában is címvédő sepsiszentgyörgyi együttes legutóbb a válogatott szünet előtt játszott tétmeccset, a Maros-partiak pedig három hete léptek pályára. Az Aradi ICIM ellen bemutatkozott a nemrég leigazolt Nagy Ildikó, viszont kisebb sérülés miatt nem lépett pályára Annemarie Gödri-Părău és Jovana Pašić, valamint Dominique Allen, aki későre kapta kézhez tartózkodási engedélyét.

A mérkőzés első negyede kiegyensúlyozott játékot hozott, a házigazdák a játékrész végéhez közeledve hétpontos előnyt építettek ki, azonban a jó sorozatukat Miljan Medvedj vezetőedző időkéréssel szakította meg, ezt követően előbb Brankica Hadzovic, majd Miljana Dzombeta talált be a hárompontos vonal mögül. A zöld-fehérek részéről nem érkezett válasz, az utolsó két percben nem szereztek pontot, így a második felvonást egypontos hátrányban kezdték (21–22). Nagyszünetig a Zoran Mikes irányította kosárlabdázók akarata érvényesült, Kristina Higgins uralta a palánk alatti területet, Angelika Slamová és Ioana Ghizilă pedig a hárompontosaival okozott fejfájást az aradi védelemnek, így a háromszoros bajnok tizenkét pontos vezetést dolgozott ki az első félidő végére (42–30).

Hirdetés
Hirdetés

A harmadik negyedben a vendégek kezdtek jobban, kihasználták, hogy a zöld-fehérek öt percig nem szereztek kosarat, és Fodor Márta révén faragtak a hátrányukból. A hazaiak kosárcsendjét Slamová törte meg, majd további hat pontot szerzett, azonban a címvédő ebben a játékrészben mindössze tíz egységet termelt. Az utolsó tíz percben a vendégek voltak azok, akik többet hibáztak, a Sepsi–SIC pedig ellentámadásokból szerzett könnyű kosarakat, amivel bebiztosította hetedik győzelmét, így továbbra is a rangsor első helyén áll.

Sepsi-SIC: Ghizilă 11/3, Șipoș 5/3, Solopova 6, Whitted 6, Higgins 21. Cserék: Demeter, Ioachim, Nagy 1, Slamová 17/6, Kovács 1, Jankó. Vezetőedző: Zoran Mikes.

Arad: Dzombeta 12/6, Fodor 13/3, Neagu 2, Burdgess 8, Hadzovic 11/3. Cserék: Mercea 3, Bartók, Ardelean 4, Ciotîr, Harrison 5. Vezetőedző: Miljan Medvedj.

A Sepsi–SIC szerdán 14.10-től az orosz WBC Enisey csapatával játszik a krasznojarszki Sever Arénában az Európa-kupa csoportkörének 4. fordulójában, majd december 2-án 17 órától a Brassói Olimpia vendége lesz a D. P. Colibași Sportcsarnokban a bajnokság 8. játéknapján.

A B-értékcsoport 5. helyén álló KSE ma 12 órától a csoportelső Konstancai Phoenix otthonában vendégeskedik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük