Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lelke lett a csapatnak

Lelke lett a csapatnak Sport

Újabb értékes skalpot gyűjtött be az újonc Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapata, amely a GYHK után a favoritnak számító Csíkszeredai Sportklubot is legyőzte a romániai hokibajnokság alapszakaszának hétfő esti mérkőzésén. A kék-narancs mezesekre ma újabb feladat vár, 18.30-tól a Brassói Corona vendégeként játszanak utoljára ebben az évben.

A Deme László Műjégpályán vívott izgalmas és fordulatos találkozón korán hátrányba került a háromszéki együttes, az Erste Liga-címvédő csíkiak már az 5. percben megszerezték a vezetést, miután Evgeni Skachkov előkészítését Denis Kulyash váltotta gólra (0–1). Alig egy perc múlva már kettővel vezetett a Sportklub, Skachkov ezúttal gólszerzőként is megcsillogtatta tudását (0–2).

Hirdetés
Hirdetés

A Háromszéki Ágyúsok nem adták fel, kitartóan küzdöttek, aminek meg is lett az eredménye, a 9. percben Szergej Pajor átadását követően Roth Zoltán szépített (1–2). Nem sokkal később Pelle Torstensson tanítványai maximálisan kihasználtak egy emberelőnyt, Antal Alfréd passza után Antal Előd kiegyenlített (2–2).

A gól nélküli második harmadot követően az utolsó játékrész elején Fodor Csanád góljával ismét előnybe került a rutinosabb csíki gárda (2–3). Úgy tűnt, a Sportklub érvényesíti a papírformát, ám három perccel a vége előtt Salló Alpár kétperces kiállítást kapott, és mint utóbb kiderült ez megpecsételte a mérkőzés sorsát. Az emberelőnybe került Ágyúsok mindent egy lapra feltéve támadtak, és az 58. percben kiegyenlítettek, Szergej Pajor passzából Aleksandr Bolshakov volt eredményes (3–3). Nem érték be ennyivel a vérszemet kapott háromszékiek, és még a rendes játékidőben megfordították az állást, a meccs emberének választott Bolshakov állította be a 4–3-as végeredményt, amellyel történelmi sikert arattak a Háromszéki Ágyúsok, a hetediket ebben az idényben.

„A Csíkszeredai Sportklub végig tisztán, sportszerűen játszott, minden durva és szabálytalan elemet nélkülözve. Az eredmény szinte mellékes, ha Csíkból nézzük, viszont az Ágyúsok férfimunkát végeztek. Lélekben eggyé vált a pálya és a lelátó. Lelke lett a csapatnak!” – értékelte az emlékezetes sikert a Háromszéki Ágyúsok hivatalos közösségi oldala.

Eredmény: Háromszéki Ágyúsok–Csíkszeredai Sportklub 4–3 (2–2, 0–0, 2–1). Gólszerzők: Roth Zoltán 9., Antal Előd 12., Aleksandr Bolshakov 58., 59., illetve Denis Kulyash 5., Evgeni Skachkov 6., Fodor Csanád 44.

A bajnokság állása: 1. Gyergyói Hoki Klub 16 mérkőzés/38 pont, 2. Csíkszeredai Sportklub 15/35, 3. Galaci CSM 16/25, 4. Brassói Corona 12/22, 5. Háromszéki Ágyúsok 12/21, 6. Bukaresti Steaua 14/18, 7. Sapientia U23 11/0, 8. Sportul Studențesc 10/0.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük