Felhívás!

Legyen pontlevonás!

Legyen pontlevonás! Sport

Az FK Csíkszereda és a Sepsi OSK módosító indítványt nyújtott be a Román Labdarúgó-szövetséghez az elmúlt időszakban tapasztalható magyarellenesség miatt.

A tegnap délelőtti közös sajtótájékoztatón Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke és Kertész Dávid, a Sepsi OSK alelnöke hozta nyilvánosságra azt a módosító javaslatot, amely a FRF fegyelmi szabályzatának az 54. cikkelyét egészítené ki.

Szondy Zoltán szerint fontos lenne, hogy ha a magyarellenes incidensek megismétlődnek, akkor a vétkes klub kapjon nagyobb pénzbüntetést, és akár pontlevonással is büntethető legyen. Az FK elnöke hangsúlyozta, míg a magyar feliratok, szimbólumok használatát az alkotmány garantálja, addig a petárda használata, a rasszista és xenofób bekiabálás nem törvényes.

Kertész Dávid, a Sepsi OSK alelnöke szerint fájó, hogy ezek a dolgok bekerülnek a sportba, majd feltette a kérdést: „Az a baj, hogy focizunk, hogy gyerekeket nevelünk? Vagy az, hogy az FK Csíkszereda ifi bajnokságot nyert? Ez a viselkedés tűrhetetlen!” – mondta a szentgyörgyi klub alelnöke, aki azt is hozzátette, „a Farul 10 ezer lejes büntetése nem példaértékű. Személyes véleményem, hogy amíg pontlevonás nincs, addig a pénzbüntetéssel nem fognak elérni semmit. Nézték a játékvezetők, megfigyelők, mindenki tétlenül… ez lázító.” – fejtette ki Kertész.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. augusztus 18., 8:48
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Szerintem rendezzenek Erdély kupát és hagyják a ” kifliben” külön játszani a tesókat!😂😂😂 Ez erről szól és erről fog szólni!

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 18., 9:45
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Igy igaz valamilyen formába fell kell lépni a gyűlölet beszéd ellen .A legfontosabb azonban az lenne ,hogy jol jatszodjunk ,es megmutassuk az országnak ,hogy létezünk .
  Amit az utolso harom alkalommal produkaltunk arra nem lehetünk büszkék .

 • User
  Dátum: 2021. augusztus 18., 14:30
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Hogy zengett a csíkszeredai sportcsarnok a “cigányok, cigányok” ordítástól, amikor a Steaua hokisai- egyszerű fiatalemberek, sportolók- voltak a vendégek… Jaj lenne, ha egy népet a “szurkolók” képviselnék. És hogy vonattal érkező magyar drukkerek mit műveltek néhány évvel ezelőtt – focimeccsre Bukarestben- az a szégyen szégyene volt.