Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

KSE: három pont idegenből

KSE: három pont idegenből Sport

Zsinórban második, összességében harmadik győzelmét aratta a KSE labdarúgócsapata a harmadosztályos pontvadászat hétvégi, 5. játéknapján, a kék-fehérek a Prahova megyei Plopeniből távoztak három ponttal.

Hirdetés
Hirdetés

Sikerüknek köszönhetően a kézdivásárhelyiek előléptek a ranglista harmadik helyére. A Sepsi OSK II. nem volt ilyen szerencsés, a szentgyörgyi fiókcsapat pénteken elszenvedte idénybeli negyedik vereségét.

Nem ígérkezett sétagaloppnak a plopeni-i kiszállás a KSE számára, ennek megfelelően a mérkőzés első felében erős ellenállásba ütköztek a hazaiak részéről, akik igyekeztek kihasználni a hazai pálya előnyét. A vendég kék-fehér mezesek első nagy helyzetüket a 18. percben jegyezték, amikor egy szögletet követően Gazda József fejese kevéssel ugyan, de célt tévesztett, csakúgy, mint pár perc múlva Kanyó Szilárd 18 méterről eleresztett lövése. A 30. perctől átvette az irányítást a KSE, de nem tudta áttörni a hazaiak védelmét, a 43. percben Becze Tamás járt a legközelebb ehhez, azonban 16 méterről ráküldött próbálkozása elkerülte a kaput.

A második félidőben már csak egy csapat volt a pályán, a KSE uralta az összecsapást, folyamatosan lehetőségeket kialakítva. Az 54. percben aztán próbálkozásaik góllá értek, egy szépen kidolgozott ellentámadás végén Tankó Zsolt beadását Becze Tamás fejelte hálóba, első gólját szerezve KSE-mezben (0–1). Becze a második gólból is kivette részét, ezúttal az előkészítésben jeleskedett, a 69. percben jól ugratta ki a robbanékony Gajdó Gothárdot, aki nem hibázott (0–2). Több is lehetett volna a különbség, de Tankó és Popa is kihagyta a ziccert, így maradt a 0–2. A KSE kerete a mérkőzésen: Bunduc – Telcean, Tankó, Damian, Pakucs – Gazda (Postolică, 70.), Gáll (Gajdó T., 57.), Kanyó (Vasiloiu, 75.) – Solovăstru (Mojzi, 57.), Becze (Popa, 70.), Gajdó G.

A Sepsi OSK II. pénteken az Astra másodcsapatát látta vendégül, a sepsiszentgyörgyiek kezdő tizenegyében helyet kapott a 46 éves Ilyés Róbert is. A vendégek kezdték jobban a találkozót, míg a házigazdák félóra elteltével találtak magukra, Kocsis Norbert előtt adódott lehetőség, viszont az egyik védő az utolsó pillanatban menteni tudott. A háromszéki csapat egy szöglet után vezetést szerezhetett volna, a beívelt labdát Nicolae Păun a felső lécre fejelte, a kipattanót pedig Ilyés Róbert nem tudta a hálóba továbbítani.

A második félidőben élénkebbé vált a játék, a 47. percben Ilyés eladott labdájára Dragoș Gheorghe csapott le, a védelem behátrált, a vendégek csatára pedig egy jól helyezett lövéssel bevette Căpățână kapuját (0–1). A piros-fehérek többnyire pontrúgásokból veszélyeztettek, Veress Zsombor kapura csavart lövését védte Silveanu, viszont a 68. percben már tehetetlen volt, Ilyés mesterien csavart a jobb felsőbe (1–1). Az egyenlítő gólnál többre nem futotta a szentgyörgyi csapat erejéből, az utolsó húsz percben a vendégek akarata érvényesült. A 80. percben Gabriel Șerban beállította az 1–2-es végeredményt. Az OSK II. – Căpățână (Gedő, 90+2.) – Csiszer, Păun, Berde, Dumitrescu, V. Mitrea (Sánta, 51.), Mathis (Nistor, 90+2.), Kocsis (Tusa, 84.), Ilyés, Dragomir (Vereș, 46.), Veress – sorozatban negyedszer maradt alul.

További eredmények: Székelyudvarhely–Blejoi 1–1, Brassói SR–Brassói Tâmpa 4–0, Barcarozsnyó–Brassói Corona 1–1.

Az 5. csoport rangsora:

  1. Corona 5      4      1      0      14–4        13
  2. SR 5      3      1      1      11–6        10
  3. Kézdi SE 5 3      1      1      8–6  10
  4. Blejoi 5      3      1      1      9–8  10
  5. Udvarhely 5      2      1      2      9–5  7
  6. Astra II. 5      2      1      2      11–8        7
  7. Plopeni 5      2      0      3      6–10        6
  8. OSK II. 5      1      0      4      5–10        3
  9. Tâmpa 5      1      0      4      3–15        3
  10. Barcarozsnyó 5 0      2      3      3–7  2
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük