Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közelít a felsőházhoz a Sepsi OSK

Közelít a felsőházhoz a Sepsi OSK Sport

A magabiztos játékkal előrukkoló Sepsi OSK Mario Rondón góljaival 2–0-ra győzött pénteken hazai pályán a közvetlen rivális Petrolul Ploiești ellen a labdarúgó Szuperliga 18. fordulójának nyitómérkőzésén. A találkozót ismét beárnyékolta a magyarellenesség, a vendég ultrák eszement bekiabálásai mérgezték a hangulatot.

Hirdetés
Hirdetés

A házigazdák egyértelműen uralták a játékot, a venezuelai Rondón a 16. percben Aganovic beadása után fejelt 10 méterről a bal felső sarokba, majd az 56. percben védőjét lerázva belőtte a második szentgyörgyi gólt. A háromszékiek akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, azonban a szünet előtt Cosmin Matei a kaputól egy méterre szándékosan kirúgta a pályáról a labdát, amikor meglátta, hogy a beadást elvétő Vâlceanu fekve marad a földön – sportszerűségből jelesre vizsgázva ezzel. Olcsó vigasz, hogy a 66. percben Matei a védők között a kapuba gurított ugyan, ám a videóbíró les miatt érvénytelenítette a találatot… Maradt a 2–0, a Sepsi OSK közvetlen riválisának legyőzésével fontos lépést tett a felsőházi rájátszást jelentő helyek felé, hátránya egy pontra olvadt a hatodik helyen álló Petrolullal szemben.

A mérkőzés közben és után is magyarellenes rigmusokat skandáltak a vendégdrukkerek, provokálva a hazaiakat. A félidőben szükség volt a rohamcsendőrökre is, ugyanis a Petrolul szurkolói megpróbálták letépni a kerítést.

 „Nagyon örülünk, hogy sikerült kilábalni a hullámvölgyből, végre az eredmények is nekünk kedveznek, három győztes mérkőzésen vagyunk túl, gratulálok a fiúknak, nagyon jól játszottak, helyzeteket és gólokat is jegyeztünk. Én soha nem kételkedtem bennük, mivel a vereségek dacára folyamatosan jól játszottunk. Igyekszünk maximálisan kihasználni a bajnoki szünetet, de a lényeg, hogy ismét ráéreztünk a győzelem ízére. A fiúk kapnak egy hét szabadságot, utána folytatjuk” – értékelt a mérkőzés után Cristiano Bergodi vezetőedző. A világbajnokság miatt beiktatott bajnoki szünet után a december 3-ai hétvégén a sepsiszentgyörgyiek az Aradi UTA otthonában játszanak.

Labdarúgó Szuperliga, alapszakasz, 18. forduló: Sepsi OSK–Petrolul Ploiești 2–0 (1–0). Sepsi OSK: Niczuly – Aganović (Ciobotariu, 90+4.), Ninaj, Tamás, Dumitrescu – Păun, Rodriguez, Șetfănescu – Rondón (Varga, 63.), Matei (Achahbar, 90+4.), Šafranko. Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Gólszerző Rondón (16., 56.).

További eredmények: Chindia Târgoviște–Konstancai Farul 1–1, Bukaresti Rapid–Universitatea Craiova 2–2. A CS Mioveni–Kolozsvári CFR és az FC U Craiova–FCSB találkozó lapzárta után ért véget. Ma 18 órától a Kolozsvári U–FC Argeș Pitești, 21 órától pedig az FC Botoșani–FC Hermannstadt mérkőzést rendezik. Az élmezőny: 1. Farul 41 pont/18 mérkőzés, 2. Rapid 33/18, 3. Kolozsvári CFR 31/15, 4. U Craiova 31/17, 5. Hermannstadt 26/16, 6. Petrolul 26/18, 7. Sepsi OSK 25/18, 8. FCSB 23/15.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások