Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Konstancát is legyőzte a Sepsi–SIC

Konstancát is legyőzte a Sepsi–SIC Sport

Kategorikus győzelmet aratott a címvédő Sepsi–SIC a Phoenix Știința Konstanca otthonában a női kosárlabda Nemzeti Liga Piros csoportjának 9. fordulójában. A zöld-fehérek a második és harmadik negyedben alaposan ráléptek a gázpedálra, és könnyedén, 81–41 (18–18, 26–7, 23–6, 14–10) arányban iskolázták le ellenfelüket.

Hirdetés
Hirdetés

Annemarie Gödri-Părău kosarával kezdődött a mérkőzés, három perc múlva Solopova dobta az első hárompontost. Az első negyed felénél már hét ponttal vezettek zöld-fehér mezesek (4–11), viszont ezután lankadt az éberségük, és a házigazdák hamar felzárkóztak. Ezt követően kiegyenlítetté vált a játék, fej-fej mellett haladtak a csapatok (18–18). A második játékrészben azonban teljes mértékben a Sepsi–SIC akarata érvényesült, egy tízpontos sorozattal hamar lehagyták a tengerpartiakat, akik három perc elteltével találtak ismét a gyűrűbe. A szentgyörgyi csapat hatékony védelmével sorozatos hibákra kényszerítette a Predrag Stanojčić irányította kosárlabdázókat, akiknek az első félidőben 15 eladott labdájuk volt, amiből a szentgyörgyiek 22 egységet értékesítettek, így nem meglepő, hogy szünetre már 19 pontos előnnyel vonulhattak (25–44).

A Phoenix támadójátéka a harmadik felvonásban sem javult, csak hat pontot tudott összehozni. Ebben a játékrészben öt perc elteltével dobtak kosarat, addig a zöld-fehérek további hét ponttal növelték előnyüket. Angelika Slamová triplájával tíz perccel a mérkőzés vége előtt már 36 ponttal vezettünk (31–67), majd a folytatásban támadásról támadásra növeltük a fórt. A végjátékban a sepsiszentgyörgyieken volt a sor, hogy több mint öt percig ne találják a gyűrűbe vezető utat, de a lényegen ez mit sem változtatott, végül Slamová törte meg a zöld-fehér kosárcsendet, bebiztosítva csapatának a 40 pontos győzelmet.

Konstanca: Douglas 11/3, Erak, Jovanović 6, Armanu E., Cutaș 2. Cserék: Beldian 6/3, Fota 11/3, Armanu T. 2, Fleșer 3/3, Marcu, Duță, Florea. Vezetőedző: Predrag Stanojčić.

Sepsi-SIC: Ghizilă 10/9, Solopova 7, Gödri-Părău 14/3, Whitted 9/3, Higgins 13. Cserék: Șipoș 8/3, Mîrne-Nagy 1, Kovács, Ioachim, Demeter 2, Slamová 17/3. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A zöld-fehérek legközelebb február 20-án, szerdán 19 órától a Kolozsvári U csapatát fogadják a Sepsi Arénában a Piros csoport 10. fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük