Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Szívós, küzdelmes kiszállásra számíthat a Sepsi OSK az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alapszakaszának 24. fordulójában. Az idén még nyeretlen sepsiszentgyörgyiek a Medgyesi Gázmetán otthonában igyekeznek jó eredményt elérni vasárnap.

Hirdetés
Hirdetés

Győzelmi kényszerben utazik Szászmedgyesre a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amelynek jó eredményre van szüksége ahhoz, hogy életben tartsa playoffba jutási esélyeit. A jelenleg még felsőházi rájátszást érő, hatodik helyen tanyázó OSK-nak nagyon kell(enek) a pont(ok), mivel több együttes is ott lohol a nyomában, ráadásul az alapszakasz utolsó két fordulójában is kőkemény ellenfelekkel kell szembenéznie. A piros-fehérek számára a lehető legrosszabbul rajtolt a 2019-es év, két hete leszerepeltek a Voluntari otthonában (4–2), illetve legutóbb 1–0-ra kaptak ki a Dinamótól.

Jó lenne megszakítani a nyeretlenségi szériát, annál is inkább, mivel a medgyesiekkel szemben is van törlesztenivalója a csapatnak. A tavaly októberi odavágón a Gázmetán hátrányból fordítva, a hajrában szerzett góllal nyert 2–1-re Szentgyörgyön, megszakítva az OSK hat meccse tartó veretlenségi sorozatát. Tavaly az alapszakaszban 2–1-es medgyesi siker és gólnélküli döntetlen született a két együttes között, majd az alsóházi rájátszásban az OSK itthon győzött 2–1-re, illetve a Szeben megyei kiszállásról elhozott egy pontot (1–1). Vasárnap csapatunknak a saját játékára kell figyelnie, és természetesen a helyzeteket ki kell tudnia használnia ahhoz, hogy megszerezze a három pontot.

Labdarúgó I. liga, a 24. forduló menetrendje: ma 20 órától Viitorul – Jászvásári Poli; szombaton 14 órától Hermannstadt – Krajova, 20 órától Kolozsvári CFR – Astra Giurgiu; vasárnap 15 órától Voluntari – Călăraşi, 17.30-tól Medgyesi Gázmetán – Sepsi OSK, 20 órától Dinamo – Botoşani; hétfőn 20 órától Chiajna – FCSB.

Hirdetés
Hirdetés

Teremlabdarúgás

Az idény talán legmagasabb színvonalú összecsapása, a Román-kupabeli Galaci United ellen 4–2-re elveszített találkozó után szombaton Marosvásárhelyen játszik bajnokit a KSE Futsal. A II. ligás teremlabdarúgó-bajnokság 12. fordulójában rendezett mérkőzést az eddig 24 pontot gyűjtő marosiak az élről várják, míg a 16 pontos, egy meccsel kevesebbet játszó kézdiek a harmadikok a ranglistán. A tavaly októberi odavágón szoros meccset játszottak a felek a kézdivásárhelyi sportcsarnokban, amely a KSE 7–5 arányú győzelmével zárult. Most se legyen másképp, hajrá KSE! A 12. forduló programja: szombaton 17 órától Marosvásárhelyi VSK – KSE Futsal; vasárnap 13 órától Inter Gyergyó – Segesvári Pro-Tineret, 14 órától Galaci United2 – Fortius Buzău. A Gyergyóremetei Kereszthegy és a Ceahlăul áll.

Kosárlabda

A női kosárlabda Nemzeti Liga Sárga csoportjában érdekelt Kézdivásárhelyi SE-re fővárosi kiszállás vár a pontvadászat hétvégi, 7. játéknapján. A Ljubomir Kolarevic és Minescu János által felkészített lányok vasárnap 16 órától a Bukaresti Agronomia ellen igyekeznek megszerezni idénybeli kilencedik sikerüket. A csoportban negyedik kék-fehér mezesek jó formában vannak, legutóbb például a listavezető marosvásárhelyieket kényszerítették térdre (75–61).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük