Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Könnyítés a kluboknak

Könnyítés a kluboknak Sport

A jelenlegi járványügyi helyzet közepette óriási anyagi teher hárul a sportklubokra annak érdekében, hogy a különböző bajnokságokban hétről hétre pályára tudjanak lépni.

Hirdetés
Hirdetés

Nem elég, hogy elesnek a jegybevételektől, de időközönként kötelező Covid-19 teszteket kell végeztessenek, ami hatalmas költségekkel jár.

Ezen igyekezett könnyíteni az Egészségügyi Minisztérium az 1819/2020-as rendelettel, amely a sportrendezvények járványügyi protokollját szabályozza. A rendelet értelmében, azon sportolókat, akik átestek már az új koronavíruson, igazolt pozitív teszttel rendelkeznek, 90 napig nem tesztelik. A rendelet passzusait minden szakszövetség gyorsan magáévá tette és alkalmazza. Mivel minden sportágban kötelezőek a tesztek, számtalan sportolóról derül ki, hogy megfertőződött. A 90 napos tesztmentesség hatalmas segítség lehet a kluboknak.

A labdarúgó bajnokságokban ritka, ha teljes fordulót tudnak rendezni, de a kézilabda-bajnokságban szereplő csapatok is hasonló nehézségekbe ütköznek. A férfi kosárlabda Román-kupa előselejtezőit nem tudták megrendezni, miután a csapatok zöménél felütötte fejét a vírus, de a nőknél a KSE csapata is kénytelen volt kihagyni a kupabeli megmérettetést, miután két játékosa megfertőződött.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük