Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kemény ellenlábas is jöhet

Kemény ellenlábas is jöhet Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) hivatalos honlapján közzétette a Román-kupa soron következő körének, a tizenhatoddöntőnek kalapbeosztását. Harminckét együttes van még harcban a trófeáért, a mezőnyhöz most csatlakoznak az élvonalbeli csapatok.

Hirdetés
Hirdetés

A tavaly döntős sepsiszentgyörgyiek az első kalapból várják az ellenfelet. A párosításokat november 9-én, hétfőn sorsolják ki.

A Román Labdarúgó-szövetség az 1-es kalapba azt a tizenkét klubot sorolta, amelyek a kupasorozat előző kiírásban eljutottak a nyolcaddöntőig, míg a 2-esbe értelemszerűen a többi húsz, még állva maradt csapat került. Az előző szezonban egész a döntőig menetelő Sepsi OSK az első kalapban kapott helyet. Nem így a bajnoki címtartó Kolozsvári CFR, amely tavaly a tizenhatoddöntőben búcsúzott, így ők a 2-es kalapban várják a sorsukat, csakúgy, mint a másodosztályú FK Csíkszereda. Ennek értelmében akár egy Sepsi OSK–Kolozsvári CFR, vagy egy Sepsi OSK–FK Csíkszereda párharc is összejöhet, de egy FCSB – CFR slágerpárbaj is elképzelhető. Mint ismeretes, a Román-kupa előző kiírásában a FCSB emelhette magasba a trófeát, miután 1–0-ra legyőzte a fennállása első döntőjét játszó Sepsi OSK-t.

A november 9-ei, hétfői sorsolás menete: előbb az 1-es kalapan lévő együttesekhez húznak a 2-esből, majd a fennmaradó nyolc klubot párosítják össze egymással. A 15 óra 30 perctől kezdődő eseményt élőben közvetíti az FRF TV a Facebook- és YouTube-csatornáján. A továbbjutó sorsa egyetlen mérkőzésen dől el (csakúgy, mint a nyolcad-, illetve negyeddöntőben), a házigazda a bajnokságban gyengébben rangsorolt csapat lesz. A párharcok tervezett időpontja 2020. november 28.

Labdarúgó Román Kupa 2021-es kiírás, tizenhatoddöntő, 1-es kalap: Universitatea Craiova, Astra Giurgiu, FC Botoşani, FCSB, Hermannstadt, Sepsi OSK, Academica Clinceni, FC Voluntari, Jászvárosi Politehnica, Bukaresti Dinamo, Petrolul Ploiești, Kolozsvári Universitatea.

2-es kalap: Kolozsvári CFR, Medgyesi Gaz Metan, Konstancai Viitorul, Chindia Târgoviște, Aradi UTA, Fotbal Club Argeş, Turris-Oltul Turnu Măgurele, Gloria Buzău, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Konstancai Farul, Temesvári Politehnica, Dunărea Călăraşi, Temesvári Ripensia, Concordia Chiajna, FK Csíkszereda, U Craiova, Bukaresti Spartac, Ceahlăul Piatra Neamţ, Váradszentmártoni SK, Huşana Huşi.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük