Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kivizsgálja a sportminisztérium a Steaua-FK Csíkszereda mérkőzésen történt incidenseket

Kivizsgálja a sportminisztérium a Steaua-FK Csíkszereda mérkőzésen történt incidenseket Sport

Élesen elítélte hétfői közleményében az ifjúsági és sportminisztérium a fővárosi szurkolók magatartását, akik idegengyűlölő rigmusokat skandáltak augusztus 4-én a Bukaresti Steaua és az FK Csíkszereda közötti labdarúgó-mérkőzésen.

Hirdetés
Hirdetés

Novák Eduárd miniszter közölte, hogy a tárca Erőszak Elleni Bizottsága belső kivizsgálást indított az ügyben, amelynek eredményeinek függvényében dönt a szükséges intézkedésekről, és megkeresi azokat az eszközöket, amelyekkel véget vethet az efféle eseményeknek és magatartásnak.

„Az ilyen diszkriminatív és agresszív cselekedeteket azonnal és keményen kell büntetni, ezért felszólítom mindazokat, akik ezeket az incidenseket elemzik, a Román Labdarúgó-szövetséggel kezdődően, hogy vonják felelősségre a tetteseket. A sportnak közelebb kell hoznia egymáshoz az embereket, nem pedig egymás ellen uszítania! A sportnak az örömről, nem pedig a félelemről és a gyűlöletről kell szólnia!” – idézte Novák Eduárdot a közlemény.

A tárcavezető hozzátette, szolidaritásra és összetartásra van szükség az ilyen megnyilvánulások elleni határozott fellépéshez és ezek megismétlődésének megakadályozásához. A Román Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottságának szerinte egyértelmű és rendkívül fontos felelőssége van ebből a szempontból.

„Nem engedhetjük meg, hogy a sportpályák a diszkriminációtól és az idegengyűlölő rigmusoktól legyenek hangosak. Ezt mindenkinek meg kell értenie és el kell fogadnia, mi pedig mindannyiszor elmondjuk majd, ahányszor erre szükség lesz! Mindent megteszünk azért, hogy hasonló esetek többé ne forduljanak elő!” – szögezte le az ifjúsági és sportminiszter.

A Liga2 első fordulójában a Bukaresti Steaua az otthonában fogadta az FK Csíkszeredát. A mérkőzés a fővárosiak 1-0-ás győzelmével ért véget.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. augusztus 10., 13:55
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Ez már nem sport .Amit elműveltek Konstancán is az kritikán aluli . Akár nemzetközi szinten kell jelenteni UEFA ,FIFA. Ezt tovább nem szabad megengedni ! A klubnak most lépnie kell amíg nem késő ! Most mintha mindenki ellenünk fordult volna .