Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kitart a hőség a következő két hét folyamán is

Kitart a hőség a következő két hét folyamán is Életmód

Az elkövetkező két hét folyamán is kitart a hőség, a régiók többségében esők csak augusztus 19-e után, elszórtan várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) augusztus 9-e és 22-e közötti időszakra vonatkozó, kéthetes előrejelzéséből.

Hirdetés
Hirdetés

Erdélyben a jelzett időszak első három napján meleg időre kell számítani, 30 Celsius-fok fölötti hőmérsékleti csúcsértékkel, ami a hét közepére 28 fokra csökken. 15-e és 19-e között szintén 31-32 fok körül alakul a nappali csúcsérték, majd a második hét végén enyhe csökkenés következik. Az éjszakai hőmérsékletben nem lesznek különösebb ingadozások, a minimumok a két hét alatt végig 12 és 15 Celsius-fok között alakulnak. Elszórtan lehet futó zivatarokra számítani a régióban, azonban jelentősebb és nagyobb kiterjedésű területeket érintő esők csak 19-e után várhatók.

A Bánságban és a Körösök-vidékén 31-34 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke az első három napon, majd a hét közepe felé enyhül a hőség, 29-31 fok várható. Augusztus 15-19-én ismét hőséghullám érkezik, a csúcsértékek 33-34 fokig emelkednek, de a második hét végén ismét enyhe csökkenés lesz érzékelhető. Az éjszakai minimumok az első napokban 17-19 fok körül, 13-án és 14-én 15 fok körül, azt követően a jelzett időszak végéig 16-18 fok körül alakulnak. Csapadékra csak a második héten, és nagyobb valószínűséggel 19-e után lehet számítani.

Máramarosban nem lesznek nagy hőmérséklet ingadozások a következő két hétben, nagyjából 28-30 fokos melegre kell számítani a délutáni órákban. Ennél nagyobb hőség csak 16-a és 19-e között lehetséges. Éjszaka 16 fokig hűl le a levegő az első napokban, majd 12-13 fokig 13-án és 14-én. A második héten ismét 15-16 fok körül alakulnak az éjszakai minimumok. Elszórt zivatarokra számítani lehet az első napokban, illetve 16-a után.

A hegyvidéken 20-23 fokos csúcsértékekre és 11-14 fokos minimumokra lehet számítani a két hét alatt. Ennél valamivel hűvösebb lesz 13-án és 14-én, nappal 18-19 fokos csúcsértékek, éjszaka 9 fok várható. A kéthetes időszakot folyamatosan légköri instabilitás jellemzi majd, esőre viszont csak elszórtan, és inkább délutánonként lehet számítani.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük