Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kihasználnák a téli szünetet

Kihasználnák a téli szünetet Sport

A Magyar Közlöny december 27-ei számában több, sporttal összefüggő kormányrendelet jelent meg. A magyar kormány forintmilliárdokat oszt szét sportcélú beruházásokra és fejlesztésekre az év végén, ebből a Sepsi OSK is részesül.

A Nemzeti Sport szerint a magyar kormány a Bethlen Gábor Alap révén a Sepsi OSK-nak 2.1 milliárd, az FC Csíkszeredának 2.785 milliárd, az eszéki futballakadémiának 1 milliárd, az FC Lendavának 1.3 milliárd, a KFC Komarnónak 2.26 milliárd, a dunaszerdahelyi akadémiának 600 millió, a topolyai klubnak 2.51 milliárd, míg a Várdai SE-nek 1.185 milliárd forintot juttat, jellemzően az egyes szervezetek „működésének és fejlesztésének támogatására”.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK menedzsere, Cornel Şfaiţer nemrég azt nyilatkozta a Gazeta Sporturilornak, hogy jövő novemberben felavatják az új stadiont, a most épülő létesítmény a tervek szerint 8000 férőhelyes lesz. „Sepsiszentgyörgyön egészen különleges dolgok történnek. Sokat áldoznak az infrastruktúrára, a pályákra, az akadémiára. Erős csapatot akarunk építeni” – fogalmazott az 52 éves sportvezető.

Şfaiţer azt sem rejtette véka alá, hogy a téli szünetben erősítésbe kezdenek, megválnak néhány játékostól, és újakat igazolnak. „Jó úton haladunk. Döcögősen indult a bajnokság számunkra, de fontos győzelmeket sikerült szerezni. A téli szünetben nem akarunk túl sokat változtatni, viszont lesznek érkezők, és távozók is” – tette hozzá.

A klubmenedzser arra utalt, hogy a Sepsi OSK az utóbbi hat mérkőzéséből négyet megnyert az I. ligában. Az idény első felében döntetlent döntetlenre halmozó sepsiszentgyörgyi együttes Leo Grozavu érkezése óta szemmel láthatóan erősebb és eredményesebb lett, egymás után három győzelmet aratott. Legutóbb a Chindia Târgoviște ellen nyertek 3–1-re, de korábban az Universitatea Craiovát, az Academica Clinceni-t és a Bukaresti Dinamót is legyűrték. A vezetőedző szerint a csapat játéka fejlődésben van, és bíznak benne, hogy január elteltével folytatni tudják a jó sorozatot. Az alapszakaszból még négy forduló maradt hátra, a bajnokság január 31-én folytatódik. A sepsiszentgyörgyi együttes a Hermannstadttal és az Astra Giurgiuval idegenben méri össze erejét, míg a Jászvásári Polival és az FC Botoșani-al hazai pályán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük