Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ki nevet a végén?

Ki nevet a végén? Sport

Tizenegyedik alkalommal készülhet BL/BEK-fináléra a lehengerlő sorozatot produkáló Bayern München. A Lyon elleni 3–0-s győzelemmel a vasárnap 22 órakor kezdődő lisszaboni döntőbe jutó Bayern utolérte a döntős szereplések örökranglistáján az AC Milant, és immár csak a 16-szor a végső siker kapujába lépő, 13-szoros győztes Real Madrid áll előtte.

Hibátlan mérleggel viszont még egyetlen csapat sem győzött a Bajnokok Ligájában. Most erre is sor kerülhet, ugyanis eddig tízből tíz a bajorok mérlege. Mindent összevetve február 9., azaz húsz találkozó óta nincs, ki megállítsa a münchenieket, akkor az elődöntő másik ágán elvérző lipcseiekkel végeztek 0–0-ra a Bundesligában.

Hirdetés
Hirdetés

És ami talán mindennél többet mond a Bayern lehengerlő támadójátékáról: két legeredményesebb labdarúgója, a szezonban 55 gólt jegyző Lewandowski és a BL-ben kilencgólos Serge Gnabry együtt 24 gólt szerzett, egy kivételével többet, mint bármelyik másik együttes a BL-szezonban. A döntőben az az egy, a Paris Saint-Germain lesz az ellenfél. Az első BL-döntőjére készülő PSG az ötödik francia csapat, amely bejutott a sorozat fináléjába, de eddig csak az Olympique Marseille-nek sikerült a trófeát a magasba emelni. Ez lesz a negyedik német–francia döntő az európai kupaporondon, eddig előbbiek hibátlanul állnak, ebből pedig kétszer is konkrétan a bajorok örülhettek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük