Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Új csatár az OSK-nál

Admir Bajrovic személyében új csatárral erősítette meg játékoskeretét a Sepsi OSK. A 25 éves, svéd játékos egy évre kötelezte el magát a klubhoz, egy év hosszabbítási opcióval. Admir Bajrovic legutóbb a görög Panetolikos játékosa volt, de pályafutása során többek között még játszott a svéd Gefle, Östers IF, Ljungskile vagy a norvég Follo FK csapatánál is, és tagja volt a svéd U17-es és az U18-as válogatottnak.

Sevilla vagy Inter?

Akármelyik csapat nyeri ma este Kölnben a labdarúgó Európa-liga 2019–2020-as kiírásának döntőjét, bekerül a 2009-től íródó sorozat történelemkönyvébe. A Sevilla 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban megnyerte a sorozatot, de szintén háromszoros győztesnek számít az Atlético Madrid. A mai sikere azt jelentené, hogy elsőként lenne négyszeres EL-győztes. Az andalúz alakulat ezzel a hetedik trófeáját gyűjthetné be a nemzetközi porondon, ugyanis 2006-ban és 2007-ben az UEFA Kupát hódította el, 2006-ban pedig az európai Szuperkupát is megnyerte. Az Internazionale már azzal is történelmet írt, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságából (Serie A) elsőként jutott el az Európa-liga döntőjéig. Spanyol, angol, portugál ukrán, holland és francia csapatok vívták eddig a második számú kontinentális kupasorozat döntőjét, viszont olasz együttesnek még nem jutott ez a „kiváltság”. Az Inter éremgyűjteménye közel tíz éve nem bővült semmilyen trófeával. A 18-szoros olasz bajnoknak, illetve háromszoros BEK/BL-győztes, háromszoros UEFA Kupa-győztes, kétszeres Világkupa-győztes, és 2010-ben klubvilágbajnok alakulatnak fájó lehetett ez a „száraz” időszak, ezért Antonio Conte edzőtől győzelmet várnak ma este Kölnben.

Megdolgoztak a győzelemért

Nem volt könnyű dolga a máltai Floriana otthonában a Kolozsvári CFR-nek, amely nagy nehézségek árán, de kiharcolta a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörébe. Dan Petrescu csapata Cestor fejesgóljával és a csereként beállt Golofca találatával nyert. A kolozsvári együttes idén is sikerrel vette az első selejtezőkört a BL-ben, és készülhet a horvát Dinamo Zagreb elleni jövő heti hazai összecsapásra, amelyen ennél jóval nehezebb feladat vár rá.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük