Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jelentős előrelépés

Jelentős előrelépés Sport

Európában évek óta használatos pontozásos rendszer alapján rangsorolta az országos utánpótlás bajnokságokban részt vevő klubokat a Román Labdarúgó-szövetség. A Sepsi OSK előrelépett a rangsorban, a háromszéki együttes érte el a legnagyobb fejlődést az elmúlt esztendőben.

Hét szempont alapján rangsorolták a 69 résztvevő klubot. Az első a stratégia és a filozófia volt, ahol elsődleges a finanszírozás biztosítása. A második a csapatok és játékosok fejezet, harmadik a szakmai stáb, negyedik a kisegítő személyzet, az ötödik pont az edzések és mérkőzések száma, hatodik az infrastruktúra, hetedik pedig az eredmények.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK akadémiája egyetlen év alatt 23 helyet lépett előre. A 100 lehetséges pontból az OSK 74,8-at kapott, szemben a tavalyi 39,1-gyel. „Az elmúlt évek munkáját igazolja vissza az, hogy az utánpótlás-nevelő központunk a 13. helyezést érte el. A munka azonban nem áll meg, a továbbiakban is mindent megteszünk annak érdekében, hogy minden szempontból a központunk egyre fejlettebb legyen, és felülmúljuk az idei helyezést”, fogalmazott Veress Lóránt, a Sepsi utánpótlás-nevelő központjának vezetője.

Az FK Csíkszereda által működtetett Székelyföld Labdarúgó Akadémiát 83,90 ponttal az előkelő 5. helyre rangsorolták. Az élen továbbra is a Gheorghe Hagi által működtetett FC Viitorul áll 93,42 ponttal, második a FCSB (88,18), harmadik a Dinamo (84,86).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük