Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik a bajnokság

Kezdődik a bajnokság Sport

Véget ért a nyári szünet, csütörtökön kezdődik a labdarúgó 1. Liga 2021/2022-es idényének alapszakasza, az előző kiírásban negyedik Sepsi OSK-val a rajtnál. Az idén 21, a jövő év elején kilenc fordulót rendeznek. Ezt követően két részre oszlik a pontvadászat.

Az előző évekhez hasonlóan az alapszakaszban egy oda-vissza kört játszanak a csapatok, ezt követően az első hat csapat a felsőházi, a 7–16. helyezettek pedig az alsóházi rájátszásban küzdenek. Az 1. Liga 2021/2022-es kiírásában tizenhat gárda vesz részt: Bukaresti Dinamo, Bukaresti FCSB, Bukaresti Rapid, Kolozsvári CFR, Sepsi OSK, Medgyesi Gázmetán, Aradi UTA, Universitatea Craiova, U Craiova 1948, FC Botoșani, FC Argeș Pitești, Konstancai Farul, SK Mioveni, Chindia Târgoviște, Academica Clinceni, FC Voluntari.

Hirdetés
Hirdetés

Három csapat játssza hazai meccseit idegen környezetben. A FCSB-nek nincs stadionja, így a továbbiakban is a fővárosi Național Arénában fogadja ellenfeleit. Még nem fejezték be Târgoviștén az Eugen Popescu Stadion újjáépítését, így a Chindia idén is idegenben, Buzăuban fogadja ellenfeleit. A Rapid stadionja sincs még készen, így a fővárosi vasutasok Mioveni-ben játsszák hazai mérkőzéseiket. Így a mioveni-i Városi Stadion két csapatnak is az otthona lesz, hiszen a helyi SK-nak is ez lesz a hazai pályája. A Ion Oblemenco Stadion is két csapat meccseinek ad otthont, itt játssza hazai találkozóit a két craiovai, az Universitatea és az U 1948 is.

Az alapszakasz első mérkőzését csütörtökön, július 15-én játsszák, az első forduló 19-én ér véget. Ebben a hónapban még lesz egy forduló, de a harmadik is július 31-én kezdődik. Augusztusban minden hétvégén lesznek meccsek – négy forduló –, majd augusztus 30. és szeptember 10. között a válogatott szereplése miatt szünet következik. Szeptemberben így csak három forduló lesz – 8., 9. és 10. –, október első hétvégéjén is pályára lépnek a csapatok, majd újabb kéthetes szünet következik. Az alapszakasz odavágóinak utolsó – 15. – fordulóját november 5–8. között játsszák, a visszavágó első fordulóját november 19–22-én rendezik. Elsőként a 20. forduló meccseit rendezik hét közben – december 14–16. –, majd december 17. és 20. között a 21. fordulóval tesznek pontot az idei évre a focisok.

Egy hónapot tart majd a téli szünet az élvonalban, január 20-án a 22. fordulóval kezdődnek el a küzdelmek. Februárban öt – a hétközi a 25., 8–10. között –, márciusban pedig két forduló lesz –, míg az alapszakasz március 7-én zárul. 

A Sepsi OSK döntetlennel zárta a kapruni edzőtábort, múlt csütörtökön 1–1-et játszott a cseh Viktoria Plzen ellen az utolsó ausztriai felkészülési mérkőzésen. Ezt megelőzően három győzelmet könyvelt el a háromszéki gárda, előbb az osztrák harmadosztályú Bischofshofent (1–0), majd az orosz FK Krasznodart (2–1) és az FK Ufát (3–1) múlta felül. Leo Grozavu vezetőedző az edzőtábort lezáró összecsapás végén úgy értékelte, igen sikeres és eredményes időszakon vannak túl. „Mindenki alaposan odatette magát, a kiírt feladatokat elvégezte. Fontos, hogy jól összpontosítsunk, a földön maradjunk, a bajnokságot pedig jól kell indítanunk” – közölte. A piros-fehérek július 16-án, pénteken játsszák első hivatalos mérkőzésüket az új idényben, ekkor az Academica Clinceni együttesét látják vendégül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük