Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdin a második torna

Kézdin a második torna Sport

Ma és holnap három különböző helyszínen – Bukarestben, Târgoviștén és Kézdivásárhelyen – zajlik az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság második tornája. A céhes városban a házigazda KSE mellett a Sepsi–SIC, Kolozsvár és Arad együttese mérkőzik egymással.

Hirdetés
Hirdetés

A kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi együttes az elmúlt hétvégén már összemérte erejét, így ezúttal Arad, illetve Kolozsvár ellen lépnek pályára a háromszékiek. A háromból hármat megnyerő Sepsi–SIC alaposan rászámolt eddigi ellenfeleire (99–42 Târgoviştével, 104–58 Brassóval, 87–26 a KSE-vel), és az erőviszonyokat tekintve egyértelmű favoritnak számít Arad és Kolozsvár ellen is.

A fiatal kézdivásárhelyi együttesre rájár a rúd, miután koronavírus-fertőzés miatt kihagyta a szezon első, Román-kupabeli tornáját, a bajnokságban három vereséggel debütált (67–77 Brassóval, 51–59 Târgoviştével, ráadásul több kosarasa is sérüléssel bajlódik, köztük a két idegenlégiós, Chelsea Mitchell és Taneria Wilson, így nagy feladat hárul az utánpótláskorú játékosokra. Időközben kiderült, az Agronomia Bukarest keretében több játékosnak lett pozitív a koronavírus-tesztje, ami valószínűleg kihat a jövő hétvégi, bukaresti tornára is.

A kézdivásárhelyi buboréktorna programja: ma 16 órától Sepsi–SIC – FCC Arad, 19 órától Kézdivásárhelyi SE–Kolozsvári U; szombaton 16 órától Kolozsvári U – Sepsi–SIC, 19 órától FCC Arad – KSE.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük