Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sepsi OSK: bravúrban bízva

Sepsi OSK: bravúrban bízva Sport

Az elmúlt hétvégi Román-kupabeli mérkőzések után bajnoki fordulóval folytatódik a labdarúgó élvonal, a sorozattól meglepetésre búcsúzó Sepsi OSK szombaton 14.30-tól az FC Botoşani személyében egy olyan együttest lát vendégül, amelyet eddig egyszer sem sikerült legyőznie.

Hirdetés
Hirdetés

A két együttes eddig nyolc alkalommal játszott bajnokit egymás ellen, a Sepsi OSK egyszer sem tudott győzedelmeskedni, három döntetlen mellett ötször nyertek a botoşaniak. A sepsiszentgyörgyieket irányító Leo Grozavu nem sokat ad a statisztikára, mint mondja, ezek az adatok nem hivatottak eldönteni a meccs sorsát, és azért vannak, hogy megdöntsék őket. Nos, reméljük ez sikerülni fog szombaton!

– Nehéz mérkőzésre számítunk, főleg a legutóbbi sikertelenség tükrében, a kupabeli búcsú után nagyon fontos lenne, hogy a mi javunkra zárjuk le ezt a bajnokit. Kemény ellenféllel találkozunk, amely folyamatosan bizonyítja értékét, nagyon jó edzővel és játékoskerettel rendelkezik. Véleményem szerint a motivációval nem lesz gond, kudarc után könnyebb motiválni a játékosokat, mint győztes meccs után, én így tapasztaltam. Kötelességünk feledtetni a kupabeli vereséget! – vélekedett csütörtöki sajtótájékoztatóján a vezetőedző.

Az eddig öt győzelem mellett négy döntetlent összegző Sepsi OSK a ranglista negyedik helyéről várja az összecsapást, míg a három-három győzelmet és döntetlent elérő FC Botoşani jelenleg a 11.

Az élvonal több csapatánál is edzőváltás történt, több szakvezető is távozott az elmúlt hét során. Dan Petrescu távozásáról már beszámoltunk, sajtóértesülések szerint a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR vezetősége azzal a Fabio Pecchiával tárgyal, aki korábban a Real Madrid, a Newcastle vagy a Napoli edzője volt. Ezen a hétvégén viszont Petrescu másodedzői irányítják a csapatot. Ugyanez a helyzet a FC Argeșnél is, ahol Ionuţ Moşteanu menesztése után másodedzők ülnek a kispadon. Az ellenfélnél, a Dinamónál is áll a bál, Cosmin Contra edző bejelentette távozását, és vele együtt felbontja szerződését a bukarestiekkel két játékos, Isma Lopez és Borja Valle is. A FC Viitorulnál a menesztett spanyol Ruben de la Barrera helyét Mircea Rednic veszi át.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, a 12. forduló műsora: ma 17.15-től FC Voluntari – Academica Clinceni, 20.30-tól FC Argeş – FC Dinamo Bukarest; szombaton 14.30-tól: Sepsi OSK – FC Botoşani, 21.30-tól FCSB – Aradi UTA; vasárnap 18 órától FC Viitorul – AFC Hermannstadt, 20.45-tól Jászvásári Poli – Kolozsvári CFR; hétfőn 16.45-től Astra Giurgiu – Chindia Târgoviște, 19 órától Craiova – Szászmedgyesi Gázmetán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások