Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kettős győzelemmel indítottak

Kettős győzelemmel indítottak Sport

A papírformának megfelelően mindkét hazai mérkőzését megnyerte a Háromszéki Ágyúsok csapata a hétvégén a Deme László Műjégpályán a vendég Sapientia U23 ellen, megszerezve első győzelmeit a hazai jégkorong-bajnokságban. Szombaton 5–2, vasárnap 12–2 arányban győztek a háromszékiek, akik a tervek szerint október 20-án és 21-én a Csíkszeredai Sportklubot látják vendégül.

A Háromszéki Ágyúsok – Sapientia U23 közti szombati összecsapás első húsz perce viszonylag eseménytelenül telt, egyik kaput sem sikerült bevenni. A második 20 percben beragadtak az Ágyúsok, a vendégek kettős emberelőny birtokában Antal László találatával vezetést szereztek a 29. percben, majd alig egy perc múlva Antal Hunor megduplázta a Sapientia előnyét (0–2). Jókor jött a hidegzuhany, magukhoz tértek a háromszékiek, a 32. percben Antal Előd szépített, majd Bíró Mátyás kiegyenlített (2–2). Pelle Torstensson tanítványai az utólag a meccs legjobbjának választott Márton Koppány találatával fordítottak (3–2). Az utolsó harmadban a kék-narancs mezesek már semmit sem bíztak a véletlenre, Bíró Mátyás másodszor is eredményes volt, majd Antal Alfréd ütött gólt, beállítva az 5–2-es végeredményt. Ez volt a Háromszéki Ágyúsok fennállásának első bajnoki győzelme.

Hirdetés
Hirdetés

A vasárnapi párbaj már simábban alakult az Ágyúsok szemszögéből, a kiegyensúlyozott első harmadot követően (1–1), a középső húsz percben alaposan rákapcsoltak, és az orosz kontingens vezetésével már néggyel vezettek a kék-narancs mezesek (5–1). A folytatásban sorra jöttek a hazai ziccerek és a találatok, a háromszékiek meg sem álltak 10–2-ig. A záró harmadra már eldőltek a lényegi kérdések, de még két hazai gól azért belefért Márton Koppány és Szergej Pajor jóvoltából, így alakult ki a 12–2-es végeredmény.

„Mindkét mérkőzés az előzetes várakozásoknak megfelelően alakult. Az első meccs nem úgy indult, ahogy szerettük volna, kétgólos hátrányba kerültünk, viszont az edzői stáb azonnal reagált a helyzetre, és gyors egyenlítés után hoztuk a formánkat, nem volt kérdéses a győztes kiléte. A második mérkőzésen már egy precízen működő háromszéki együttest láthatott a közönség, sallangmentes támadások, nagyszerű taktikai kombinációk, amik végül meghozták az ismert végeredményt. Az elkövetkezőkben is maximális fegyelmet és szorgalmat várunk el a csapattól, csak az őszinte professzionális hozzáállás az elfogadott. Gratulálunk a Sapientia U23-nak, nagyon jól felkészített csapat, briliáns kapusteljesítménnyel.

Kíváncsian fogjuk követni az ott játszó fiatalokat” – értékelt lapunknak Rajz Tamás, a Háromszéki Ágyúsok csapatmenedzsere.

Romániai jégkorongbajnokság, alapszakasz, 1. mérkőzés: Háromszéki Ágyúsok – Sapientia U23 5–2 (0–0, 3–2, 2–0). Gólszerzők: Antal Előd (32.), Bíró Mátyás (35., 46.), Márton Koppány (37.), Antal Alfréd (50.), illetve Antal László (29.), Antal Hunor (30.). Kapura lövések: 35–14. Kiállításpercek: 8–6.
2. mérkőzés: Háromszéki Ágyúsok – Sapientia U23 12–2 (1–1, 9–1, 2–0) Gólszerzők: Antal Előd (12., 27.), Szergej Paior (23., 51.), Alekszandr Bolshakov (24.), Vitalij Karamnov (27., 36.), Gecse Olivér (32.), Roth Zoltán (32.), Silló Huba (33.), Ilyés Tamás (35.), Márton Koppány (48.), illetve Márton Botond (12.), Glofák Zsombor (30.) Kapura lövések: 80–23. Kiállításpercek: 14–8.

Háromszéki Ágyúsok: László Arnold, Móré Szabolcs – Antal Előd, Szabó Zsolt Ákos, Bíró Mátyás, Szergej Pajor, Roth Zoltán – Alekszandr Bolshakov, Márk Róbert, Sándor Zoltán, Fülöp Róbert, Ilyés Tamás – Ferencz Joseph, László Hunor, Horváth Pál, Fetés Róbert, Márton Koppány – Vitalij Karamnov, Antal Alfréd, Gecse Olivér, Danalizi Vilmos Gergő, Solymosi Tamás. Edző: Pelle Torstensson.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások