Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Olasz edző a Sepsi OSK élén

Olasz edző a Sepsi OSK élén Sport

Új vezetőedzővel, új szakmai stábbal, új stadionban játssza soron következő bajnokiját a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely október 16-án, szombaton 17.30-tól Cristiano Bergodi irányításával áll ki a vendég Voluntari ellen. Az olasz vezetőedzőt tegnap sajtótájékoztatón mutatta be a klub vezetősége.

Diószegi László klubelnök elsőként üdvözölte az új vezetőedzőt, ugyanakkor kifejezte abbéli reményét, hogy az edzőváltás után a csapat elkezdi a pontgyártást, és visszatér a ranglista első felébe. A klubelnök az eredményes együttműködés jegyében feltétlen bizalmáról és támogatásáról biztosította a frissen kinevezett szakembert, csakúgy, mint Hadnagy Attila sportigazgató és Cornel Șfaițer csapatmenedzser, akitől azt várják el, hogy visszavezesse a csapatot „az őket megillető helyre”, az első hat közé.

– Nagyon köszönöm a bizalmat, nagy örömmel fogadtam el a felkérést, örülök, hogy visszatértem a román bajnokságba. Komoly klub, megbízható klubvezetéssel, a korábbi években tanúja voltam a Sepsi OSK fejlődésének. Sajnos az eddigi eredmények nem a várakozásnak megfelelően alakultak, viszont úgy gondolom, még van időnk eljutni oda, ahová a klubvezetés szeretné. Optimista vagyok, bízom a munkámban, sokat dolgoztam a román élvonalban, ismerem a viszonyokat” – nyilatkozta elöljáróban Cristiano Bergodi, aki személyes célkitűzésként a felsőházi rájátszásba kerülést fogalmazta meg. – Jelenleg kissé távol állunk ettől, de biztos vagyok benne, hogy az itt tapasztalt széles körű stabilitás, illetve a játékoskeret lehetővé teszi az előrelépést. Nem kell gyökeresen megváltoztatni mindent, nincs is idő erre szombatig, de nyilván én is hozom magammal az elképzeléseimet, az ötleteimet, amelyeket lassan-lassan igyekszem majd beépíteni a csapat játékába – fűzte hozzá.

Nincs idő a tétlenkedésre, szombaton már következik a Voluntari elleni tétmeccs, egyben stadionavató. „Nagyon szeretném, ha megnyernénk azt a találkozót, annál is inkább, mivel egy általam jól ismert csapat ellen játszunk, szép emlékek fűznek az ott eltöltött másfél évhez” – közölte az olasz szakember. Bergodi tucatnyi csapatot irányított már e-dzői karrierje során, csak a román élvonalban nyolc különböző klubnál – Bukaresti Național, Kolozsvári CFR, Bukaresti Rapid, Jászvásári Poli, Bukaresti Steaua, Marosvásárhelyi ASA, FC Voluntari és legutóbb Universitatea Craiova – fordult meg. Hazájában az Imolese, a Sassuolo, a Modena, a Pescara és a Brescia edzője volt. Pályafutása egyetlen trófeáját edzőként a Rapiddal nyerte, a bukaresti csapattal 2007-ben hódította el a Román Szuperkupát.

Másodedzőként Luigi Ciarlantini, erőnléti edzőként pedig Colonel Ionel fogja segíteni munkáját. Bergodi elmondta, az olasz futballiskola képviselőjeként meghatározó fontosságú számára a taktika és a stratégia szerepe, amelynek alapja nemcsak a defenzív stílus, de a hatékony támadás is. Kinevezése a 2021–2022-es idény végéig szól, egy év hosszabbítási opcióval. Cristiano Bergodi az első külföldi vezetőedző a Sepsi OSK 2011-es fennállása óta. Korábban Leo Grozavu, László Csaba, Eugen Neagoe és Valentin Suciu, illetve megbízott vezetőedzőként rövid ideig Nagy Sándor, Marin Barbu irányította a csapatot. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük