Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két testvér, két kupadöntő

Két testvér, két kupadöntő Sport

Nagy nap lesz csütörtök a kézdivásárhelyi Niczuly család életében, ugyanis a két fivér, Roland és Rajmond döntőt játszik a Román-kupában. A 26 éves Roland immár hat éve kirobbanthatatlan a Sepsi OSK kapujából, nemrég pedig nyomdokaiba lépett öccse, a 17 éves Rajmond, aki az OSK U19-es csapatának hálóját védi.

Hirdetés
Hirdetés

Sporttörténelmi pillanatnak lehetünk tanúi csütörtökön, ugyanis a Sepsi OSK felnőtt és U19-es csapata is kupadöntőt játszik Bukarestben, a Giulești Stadionban. A sort 15.30-tól az utánpótlás indítja, amely az FK Csíkszeredával csap össze a trófeáért, míg a felnőttek 20.30-tól a Voluntari FC-t kísérlik meg legyőzni a klub első Román-kupájáért.

A Sepsi OSK 2020 után másodszor verekedte be magát a Román-kupa fináléjába, ám az akkori szerepléssel ellentétben, (0–1 az FCSB ellen) ezúttal szeretné hazahozni trófeát. Niczuly Roland szerint nem sokan adtak esélyt számukra a döntőbe jutásra a címvédő Universitatea Craiova ellenében, még azután sem, hogy hazai pályán 2–1-re megnyerték az első meccset. „Nem volt könnyű Krajován, nagy nyomást helyezett ránk az ellenfél, azonban a második félidőben megváltozott a játék képe, és sikerült nyernünk” – idézte fel lapunknak a múlt heti elődöntőt a hálóőr, aki optimista a döntőbeli esélyeiket illetően. „A döntőket nem lejátszani, hanem megnyerni kell, remélem, másodjára sikerül elhódítani a kupát. A Voluntari ebben az idényben kétszer győzni tudott ellenünk, harmadik alkalommal viszont nekünk kell diadalmaskodnunk felettük! Fontos lenne a kupagyőzelem, hogy megmentsük az idei szezont, mivel nem sikerült bejutnunk a felsőházi rájátszásba” – fűzte hozzá.

Öccse, Rajmond első kupadöntőjére készül az OSK U19-es csapatával. A 17 éves kapusnak nagy szerepe van abban, hogy csapata idáig eljutott, ugyanis a Kolozsvári U elleni elődöntő visszavágóján ő szerezte a szentgyörgyiek győztes gólját. „Esett az eső, 1–1-nél a kolozsváriak kitámadtak, hajtottak a gólért. Mivel mi 2–1-re nyertük az első meccset, a döntetlen is elég lett volna számunkra, azonban megpróbálkoztam egy hosszú labdával, mivel láttam, hogy kint áll a kapusuk” – mesélte Rajni, aki olyan jól célzott 80 méterről, hogy a labda megpattanva a hálóban kötött ki. „Leírhatatlan érzés, hogy bejutottunk a döntőbe, junior szinten egy életben egyszer adatik meg egy ilyen esély. Ráadásul székely derbi lesz a csíkiak ellen, remélem, hogy sikerül történelmet írnunk Szentgyörgynek. Nagyon szeretném megnyerni a kupát, ha már ezen a nehéz úton végigmentünk” – fogalmazott a fiatal játékos.

Nem árulunk el titkot, hogy Rajni bátyja hatására választotta a hálóőri posztot, 4 éves kora óta futballozik, és ma már együtt edzenek a Sepsi OSK színeiben. „Nem adatik meg mindenkinek ez a lehetőség, ő példakép számomra. Mindig segít mindenben, elmeséli tapasztalatait, igyekszik megkönnyíteni a dolgom. A nagy vágyam, hogy a cserekapusa legyek, illetve szeretnék az élvonalban védeni” – mondta Rajmond.

Természetesen Roland is nagyon örül öccse sikerének, és azt tanácsolja, ne foglalkozzon semmi mással, csak tegye a dolgát, nyújtsa a legjobbját a döntőben és akkor nem lesz gond. Tökéletes lenne a Niczuly családnak, ha mindketten kupagyőztesként hagynánk el a pályát csütörtökön” – jegyezte meg bizakodva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások