Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az ország élvonalában az NMSK és az ISK

Az ország élvonalában az NMSK és az ISK Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK a hatodik, míg a megyeszékhelyi Sepsi ISK lánycsapata a nyolcadik helyen végzett az U18-as kosárlabda-bajnokság döntőtornáján, amely az elmúlt héten a bukaresti Kosárlabda Arénában zajlott. Az NMSK kiválóságát, Bara-Németh Beátát beválogatták a legjobbak közé.

Hirdetés
Hirdetés

Az U18-as korosztályban a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a megyeszékhelyi Sepsi ISK is bejutott az ország nyolc legjobb csapatát felvonultató döntő tornára. Bara-Németh Beátát beválasztották a torna legjobb ötösébe, a berecki illetőségű kosaras a legjobb lepattanózó címet is kiérdemelte.

A háromszékiek mellett négy fővárosi – Champions, Olimpia, Dan Dacian és Sportul Studențesc – alakulat, valamint a Târgoviștéi ISK és a Nagyváradi Körös SK lépett pályára. A sorsolás alapján egy csoportba kerültek a mieink, továbbá a Bukaresti Champions és a Bukaresti Olimpia egészítette ki a négyest.

A Farkas Alpár irányította céhes városiak előbb 68–38-ra kikaptak a Championstól, de ezt követően tíz ponttal verték a végső győztes Olimpiát (61–51) és 67–43-ra a háromszéki riválist, a Sepsi ISK-t. A csoport első három helyezettje körbeverte egymást, és a kialakult pontegyenlőségből sajnálatos módon a Nagy Mózes SK jött ki a legrosszabbul, harmadik lett a kvartettben. Innen már csak az 5–8. pozícióért kiírt helyosztón játszhattak: az első körben 70–64-re legyőzték a Sportul Studențesc-et, majd 68–42-re kikaptak a Nagyváradi Körös SK-től, így végül a hatodik helyen fejezték be a megmérettetést.

A Sepsi ISK három vereséget jegyzett a csoportkörében: Nemes Áron tanítványai 69–40-re veszítették el az Olimpia elleni mérkőzést, majd 93–36-ra kikaptak a Champions gárdájától, és a háromszéki rangadón is alulmaradtak (43–67), így utolsók lettek. A folytatásban Nagyváradtól (45–65) és a Sportul Studențesctől is vereséget szenvedtek (54–83), így végülnyolcadikok lettek.

Csapataink összetétele: Nagy Mózes SK: Lénárt Amanda, Nagy Júlia, Marthi Kriszta, Kozman Kriszta, Demkó Hanna, Tuchilus Kriszta, Bara-Németh Beáta, Dombi Krisztina, Denisa Tronar. Sepsi ISK: Botos Petra, Szász Hanna Nóra, Berekméri-Erdélyi Boróka, Zay Henrietta, Veress Kincső, Páll Andrea Hanna, György-Burian Bíborka, Szabó Dorka, Schrek Tímea, Gábor Hanna.

Az U18-as döntőtorna végeredménye: 1. Bukaresti Olimpia, 2. Târgoviștéi ISK, 3. Bukaresti Dan Dacian, 4. Bukaresti Champions, 5. Nagyváradi Körös SK, 6. Nagy Mózes SK, 7. Sportul Studențesc, 8. Sepsi ISK.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük