Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két ötödik hely

Péntektől vasárnapig brassópojánai buborékban rendezték meg az U23-as korosztályú cselgáncsozók országos bajnokságát, amelyen öt sportoló képviselte Háromszéket. Legjobb eredményük két ötödik helyezés, a kézdivásárhelyi Andra Norocea és a sepsiszentgyörgyi Laurențiu Țifrea révén.

A hétvégi országos megmérettetésen a céhes városi Nagy Mózes SK színeiben tatamira lépett a sepsiszentgyörgyi Balogh Hanna is, aki jóval kisebb a korosztálynál. A 63 kg-os súlycsoportban érdekelt dzsudokánk sajnálatos módon az első mérkőzésén megsérült – kiugrott az egyik válla –, és nem tudta folytatni a versenyzést. A Dévai MSK színeit képviselő Andra Norocea az 52 kg-osok között lépett küzdőtérre, s miután sikeresen abszolválta a selejtezőt, a nyolcaddöntőben is nyerni tudott. Ezt követően a legjobb négy között vereséget szenvedett, és végül bronzéremért maradt harcban, de ezt a küzdelmet is elveszítette, így végül be kellett érnie az ötödik pozícióval.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsiszentgyörgyi MSK három cselgáncsozóját nevezte az országos bajnokságra: a 60 kg-os súlycsoportban Laurențiu Țifrea két győztes és két vesztes meccs után az 5. lett, míg a 66 kg-ban küzdő Vlad Lașcu, valamint Daniel Mocanu a nyolcaddöntőben vereséget szenvedett, de vigaszági menetelésük is rövidre sikeredett.

Eredmények: lányok, 52 kg (11 versenyző): 1. Florina Bădiceanu (Pitești-i MSK), 2. Alina-Mihaela Făcăeru (Mioveni-i SK/Dévai MSK), 3. Ioana Cătană (Kolozsvári U/MSK) és Diana-Maria Argint (Szörényvári MSK), 5. Andra Norocea (Dévai MSK) és Ana-Maria Petrescu (Focșani-i SPL). Fiúk, 60 kg (14 versenyző): 1. Alexandru Matei (Bukaresti Dinamo), 2. Bogdan Drimba (Focșani-i SPL), 3. Claudiu Oancea (Kolozsvári U/MSK) és Victor Mocanu (Bukaresti Rapid), 5. Laurețiu Țifrea (Sepsiszentgyörgyi MSK) és Flavius Lungu (Bukaresti Dinamo).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük