Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kell a pont a vb-re

Kell a pont a vb-re Sport

Olaszország után Hongkongban versenyez Szabó Norbert. A Sepsi–SIC tehetséges pályakerékpárosa azt mondja: részt kell venni a világkupán (VK), hogy pontokat tudjon gyűjteni, hogy kijuthasson a türkmenisztáni világbajnokságra.

Szabó elmondta: a koronavírus-járvány miatt a szabályzatot úgy módosították, hogy egyetlen VK-verseny számítható bele a „pontgyűjteménybe”, ezért ha ez a verseny „bejönne”, többön nem kellene indulni, lehetne valamennyit spórolni nagylelkű támogatóinak pénzén, akiknek ezúttal is köszönetet mond.

– Most nem állok rosszul a világranglistán, de lesz egy olimpia, ahol mások pontokat fognak gyűjteni, és úgy kell a nyár végén zárni a szezont, hogy benne legyek az első 34-ben, mert az biztos helyet jelent a világbajnokságon – magyarázza a kerékpáros.

Hirdetés
Hirdetés

Szabó a hét végén egy kilométerben és sprintben indul a távol-keleti országban.

A SIC versenyzője a múlt héten az olaszországi Ascoli Picenóban állt rajthoz az International Piceno Sprint Cup és a Gran Prix Citta’ di Ascoli nemzetközi versenyeken. Sprintben mindkétszer az ötödik, míg az egyéni időfutamban mindkétszer hetedik helyet végzett. Jelen állás szerint sprintben 666 ponttal 24., az egyéni időfutamban pedig 370 ponttal az 54. a világranglistán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük