Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két Balkán-bajnoki érem

Két Balkán-bajnoki érem Sport

A kemény, kitartó munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét – tapasztalták meg első kézből a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub tehetséges fiatal cselgáncsozói, akik szombaton a Balkán-bajnokságon állhattak dobogóra. Simon Tege és Tamás Gábor remek teljesítményt nyújtva szereztek ezüst- és bronzérmet.

Veres László és Czifra Attila mindkét tanítványa 2008-ban született, és a 2007–2008-as korcsoportban versenyzett a hétvégén, Temesváron zajlott Balkán-bajnokságon, ahová súlycsoportonként az országos bajnokság első két helyezettje jutott ki. Simon Tege és Tamás Gábor is országos ezüstérmesként szerzett jogot a Balkán-bajnoki szereplésre, ahol jó teljesítményt nyújtva kevéssel maradtak le az első helyről.

Simon Tege (26 kg) magabiztosan menetelt a döntőig, ahol viszont hosszabbításban alulmaradt bulgár ellenfelével, Servet Safettel szemben, így be kellett érnie az ezüstéremmel. Tamás Gábor könnyedén hozta az első párbajt, viszont a második mérkőzését elveszítette egy török vetélytárssal szemben, így vigaszágon folytatta a kiírást. Egy megdolgozott győztes meccset követően a bronzmérkőzésig jutott, és nem engedte ki kezéből a győzelmet, ő is dobogóra állhatott. Sportolóink eredményessége biztató előjel a jövőre nézve, úgy tűnik, folytatódik a cselgáncsozóktól megszokott sikerszéria.

Hirdetés
Hirdetés

– Nagyon nagy eredmény ez, mind a klub, mind a sportolók számára, nagyon büszkék vagyunk rájuk! Megígértük nekik, hogy éremszerzés esetén magasabb övfokozatot kapnak, így mostantól a narancssárga helyett zöld övet viselhetnek – fejtette ki érdeklődésünkre Czifra Attila edző, akitől azt is megtudtuk, hogy a cselgáncs-szakosztály augusztus 5-ig vakációra vonul. A cselgáncsozók augusztus 5-én Szentegyházára mennek edzőtáborba, ahol elkezdik a felkészülést az új szezonra.

Cselgáncs Balkán-bajnokság, eredmények: 26 kg-os súlycsoport: 1. Servet Safet (Bulgária), 2. Simon Tege (Románia), 3. Mert Efe Vural (Törökország) és David Stanciu (Románia), 5. Gokhan Sezgi (Törökország) és Leonidász Mavridisz (Görögország). 30 kg: 1. David Valentin Ionita (Románia), 2. Furkan Salih Gul (Törökország), 3. Tamás Gábor (Románia) és Ivo Galenkov (Bulgária), 5. Georgiosz Efsztathidisz (Görögország) és Georgi Georgiev (Bulgária).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás
Hozzászólások