Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két Balkán-bajnoki érem

Két Balkán-bajnoki érem Sport

A kemény, kitartó munka előbb-utóbb meghozza gyümölcsét – tapasztalták meg első kézből a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub tehetséges fiatal cselgáncsozói, akik szombaton a Balkán-bajnokságon állhattak dobogóra. Simon Tege és Tamás Gábor remek teljesítményt nyújtva szereztek ezüst- és bronzérmet.

Veres László és Czifra Attila mindkét tanítványa 2008-ban született, és a 2007–2008-as korcsoportban versenyzett a hétvégén, Temesváron zajlott Balkán-bajnokságon, ahová súlycsoportonként az országos bajnokság első két helyezettje jutott ki. Simon Tege és Tamás Gábor is országos ezüstérmesként szerzett jogot a Balkán-bajnoki szereplésre, ahol jó teljesítményt nyújtva kevéssel maradtak le az első helyről.

Simon Tege (26 kg) magabiztosan menetelt a döntőig, ahol viszont hosszabbításban alulmaradt bulgár ellenfelével, Servet Safettel szemben, így be kellett érnie az ezüstéremmel. Tamás Gábor könnyedén hozta az első párbajt, viszont a második mérkőzését elveszítette egy török vetélytárssal szemben, így vigaszágon folytatta a kiírást. Egy megdolgozott győztes meccset követően a bronzmérkőzésig jutott, és nem engedte ki kezéből a győzelmet, ő is dobogóra állhatott. Sportolóink eredményessége biztató előjel a jövőre nézve, úgy tűnik, folytatódik a cselgáncsozóktól megszokott sikerszéria.

Hirdetés
Hirdetés

– Nagyon nagy eredmény ez, mind a klub, mind a sportolók számára, nagyon büszkék vagyunk rájuk! Megígértük nekik, hogy éremszerzés esetén magasabb övfokozatot kapnak, így mostantól a narancssárga helyett zöld övet viselhetnek – fejtette ki érdeklődésünkre Czifra Attila edző, akitől azt is megtudtuk, hogy a cselgáncs-szakosztály augusztus 5-ig vakációra vonul. A cselgáncsozók augusztus 5-én Szentegyházára mennek edzőtáborba, ahol elkezdik a felkészülést az új szezonra.

Cselgáncs Balkán-bajnokság, eredmények: 26 kg-os súlycsoport: 1. Servet Safet (Bulgária), 2. Simon Tege (Románia), 3. Mert Efe Vural (Törökország) és David Stanciu (Románia), 5. Gokhan Sezgi (Törökország) és Leonidász Mavridisz (Görögország). 30 kg: 1. David Valentin Ionita (Románia), 2. Furkan Salih Gul (Törökország), 3. Tamás Gábor (Románia) és Ivo Galenkov (Bulgária), 5. Georgiosz Efsztathidisz (Görögország) és Georgi Georgiev (Bulgária).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások