Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Keszekusza U21-esek

Sajtóhírek szerint komoly feszültséget keltett a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) vezetőségén belül az utánpótlás válogatottak szövetségi kapitányainak, edzőinek a kinevezése.

Jelenlegi állás szerint az U21-eseket Florin Bratu, az U20-asokat Bogdan Lobonț egykori kapuvédő irányítja. Az U20-as egy teljesen új, még soha össze nem hívott válogatott, a szerepe az, hogy az U19-ből „kiöregedő” játékosokat is aktívan tartsa, amíg az U21-esben szóba jöhetnek.

Hirdetés
Hirdetés

Az U21-es esete különleges és keszekusza. A csapatot Mirel Rădoi vezette a 2019-es Európa-bajnokság döntő tornájára, onnan pedig a tokiói olimpiára. Igen ám, de Rădoit időközben (2019 vége felé) előléptették a nagy válogatott szövetségi kapitányává, és az U21-eseknél a helyét átvette Adrian Mutu (2020 elején). Beiktatása után Mutu elmondta, az U21-esből U23-assá váló csapattal Mirel Rădoinak kell Tokióba mennie, az ő érdeme a kijutás. Az olimpiát a világjárvány miatt egy évvel halasztották, és egy időszakban Romániának két 20 év fölötti utánpótlás válogatottja volt. Egyik, amely az U21-es Eb-elődöntőnek, bronzéremnek köszönhetően olimpiára készült, a másik pedig az, amelyet Mutu irányított az újabb Eb-selejtezőn. A két csapat játékoskerete nem volt ugyanaz. A „Mutu-csapat” Eb-selejtezőinek programja a világjárvány miatt egyszerűsödött, a csapat ismét eljutott a döntő tornára, amelynek házigazdája Magyarország és Szlovénia volt 2021 tavaszán. A román csapat közel állt az újabb bravúrokhoz, ám végül gyengébb gólarány miatt nem jutott tovább a csoportból. Az Eb után Adrian Mutu távozott az U21-es csapat kispadjáról, az U23-as (a halasztás miatt U24-es) pedig nemrég részt vett a tokiói olimpián, és ezzel feloszlott, Mirel Rădoi külön megbízatása is lejárt. 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük