Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kész a sorozat menetrendje

Kész a sorozat menetrendje Sport

Október 17-én az Artego Bydgoszcz vendégeként kezdi meg szereplését a női kosárlabda Európa-kupa 2019–2020-as idényében a Sepsi–SIC, míg első hazai mérkőzésüket október 23-án vívják a sorozatban, mégpedig a vendég Galatasaray ellen a Sepsi Arénában.

Ezt követően a Sepsi–SIC október 31-én az előző szezonban a svéd bajnokságban bronzérmes Lulea BBK otthonában játszik. A svédek két év kihagyás után tértek vissza az Európa-kupába. Legutóbb a 2016–2017. évi idényben szerepeltek a második számú európai kupasorozatban, hat elvesztett mérkőzéssel fejezték be a csoportküzdelmeket. November 7-én az előző idényben a lengyel pontvadászatban hatodik Artego Bydgoszcz látogat Sepsiszentgyörgyre. A Bydgoszcz a tavalyi csoportkört négy győzelemmel és két vereséggel zárta, majd a playoff első körében az oda- és a visszavágóban is győzött a cseh Nymburk ellen, azonban a következő fordulóban alulmaradt a KSC Szekszárd csapatával szemben.

Az Európa-bajnoki selejtezők miatt három hét válogatott szünet következik, majd november 27-én csapatunk az előző szezonban a török bajnokságban negyedik Galatasaray vendége lesz, amely 2014-ben Euroliga-, 2018-ban Európa-kupa-győzelmet ünnepelhetett. A török együttes a legutóbbi Európa-kupa csoportkörben 5 győzelemmel és 1 vereséggel jutott tovább, majd a kieséses szakaszban előbb a spanyol Gernika, ezt követően az Aluinvent DVTK Miskolc együttesét búcsúztatta, viszont a playoff harmadik körében kettős vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes, francia Basket Lattes Montpellier Agglomération csapatától.

Hirdetés
Hirdetés

Az utolsó, 6. fordulóban a Lulea BBK érkezik Szentgyörgyre, így a zöld-fehérek hazai közönség előtt fejezik be a csoportkört, céljuk a továbbjutás a kieséses szakaszba. A csoportokból az első kettő, valamint a Keleti és a Nyugati Konferencia két-két legjobb harmadik helyezettje jut a kieséses szakaszba.

A Sepsi–SIC menetrendje az Európa-kupa csoportkörében:

  1. forduló (október 17., csütörtök 21.30 óra, Artego Aréna): Artego Bydgoszcz – Sepsi–SIC
  2. forduló (október 23., szerda 19 óra, Sepsi Aréna): Sepsi–SIC – Galatasaray
  3. forduló (október 31., szerda 20 óra, Lulea Energi Aréna): Lulea BBK – Sepsi–SIC
  4. forduló (november 7., csütörtök 19 óra, Sepsi Aréna): Sepsi–SIC – Artego Bydgoszcz
  5. forduló (november 27., szerda 18.30 óra, Ahmet Comert Sportcsarnok): Galatasaray – Sepsi–SIC
  6. forduló (december 5., csütörtök 19 óra, Sepsi Aréna): Sepsi–SIC – Lulea BBK.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük