Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Katus Attila tanácsai az életmódváltáshoz

Katus Attila tanácsai az életmódváltáshoz Sport

Az egészséges életmódhoz adott hasznos tanácsokat Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportoló, utána pedig kőkemény edzéssel mozgatta meg azokat, akik szombaton részt vettek az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének II. Fitt Napján, a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban. A magyarországi személyi edző nem híve a mértéktelen diétáknak, véleménye szerint mindig kis lépesekkel kell előre haladni, és nagyon fontos, hogy ne keressünk kifogásokat, hanem iktassuk be a mozgást mindennapjainkba.

Hirdetés
Hirdetés

– Az egészséges életmód, de az élethez való hozzáállás is fejben dől el, a döntéseink azok, amelyek megkülönböztetnek egymástól – vallja Katus Attila fitneszedző. – Dönthetünk, úgy hogy kezünkbe vesszük a sorsunkat, megdolgozunk az álmainkért vagy fekszünk a kanapén. Mindenkinek napi 24 órája van, hogy az álmait megvalósítsa, a szorgalom, a kitartás, türelem mindig meghozza gyümölcsét. Nekem a szorgalmam és a bátorságom segített az életben, soha nem a könnyebb utat kerestem, a kemény munkában hiszek, mert annak van eredménye.

A KatusAktív Életmód program kidolgozója hangsúlyozta, az egészséges életmódnak a része a rendszeres testmozgás, emellett fontos a pihenés és az egészséges táplálkozás . „Nem szeretem az őrült diétákat, a tiltásokat, nem vagyunk robotok, de próbáljunk jó döntéseket hozni, ötből négyszer. Én azt mondom, ha fogyni akarunk, felezzük meg az addigi adagot, és sose hiányozzon a tányérunkról a zöldség, a gyümölcs, a bőséges vízfogyasztás mellett” – tette hozzá.

Előadásában azt tanácsolta azok számára, akiknek fontos az egészségük, hogy tiszteljék és szeressék a testüket, mozogjanak napi rendszerességgel, étkezzenek változatosan, vigyenek be megfelelő mennyiségű folyadékot, lehetőleg vizet a szervezetükbe. A napi nyolc óra alvás is javallott, hagyjuk regenerálódni a szervezetet. „A fáradt, kialvatlan ember kevésbé motivált a sportra, jobban kívánja a gyors szénhidrátokat, egészségtelen ételeket, míg ha kipihentek vagyunk, az edzéshez is sokkal pozitívabban, energikusabban állunk hozzá.”

Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke a rendezvény kapcsán elmondta: „Egy világ- és Európa-bajnok sportolótól lehet tanulni. Azért döntöttünk Katus Attila meghívása mellett, mert jó példa kitartása, szorgalma és munkája nemcsak a nők számára. Nemcsak mozogtunk ma együtt, ami már eleve hasznos volt, hanem életmód tanácsokat is kaptunk, hogy jobban odafigyeljünk magunkra, hogy egészségesen éljünk.”

A II. Fitt Nap belépőjegyeiből befolyó 3000 lejt a szervezők a Pro Pectus Egyesület által működtetett Oláh Attila Nappali Otthon részére ajánlják fel. Az idei sport nap főtámogatói a Zarah Moden és a New Fashion készruhagyárak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük