Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Labdabűvölők

A magyar női vízilabda-válogatott a dél-koreai világbajnokság egyik csoportmérkőzésén 64–0-ra legyőzte a házigazdák csapatát. A hüledezés, kuncogás után álljunk meg egy pillanatra ennél a sporteredménynél.

Hirdetés
Hirdetés

A vízilabda mérkőzés 32 percnyi tényleges játékidőből áll, a megszakításokat nem mérik. Ez azt jelenti, minden fél percre jutott egy gól. Mégpedig úgy, hogy minden gól után másodpercekig az ellenfélnél van a labda. A hivatalos nemzetközi vízilabda mérkőzések új világcsúcsa! Sokan talán „alázásról” beszélnek. Pedig nem az. Két tanulság is megfogalmazódik. Az egyik az, hogy ha a magyar csapat nem vette volna komolyan a nagyon gyenge koreai csapatot, hanem kíméletesen, szórakozva játszik, annak lett volna megalázó kicsengése. A másik tanulság a dél-koreai edző nyilatkozata. Boldog, mert a csapata küzdött és alkalma volt tanulni a világ egyik legjobbjától. Ezt a két hozzáállást tanítani kellene, s bizonyosan tanítják is sok helyen.

Másfajta csúcsokat ostromol az anyaország női U18-as kosárlabda-válogatottja, amely vasárnap este Európa-bajnoki döntőt játszott Olaszországgal. Bámulatos, amit ez az évjárat produkál. Eredményei: a csoportban 97–61 Fehéroroszországgal, 76–34 Oroszországgal, 71–54 Szerbiával, a nyolcaddöntőben 83–73 Belgiummal (hosszabbítás után), a negyeddöntőben 90–61 Csehországgal, az elődöntőben 67–56 Franciaországgal. A magyar válogatott majdnem teljesen a jelenlegi összetételében tavalyelőtt ezüstérmes volt az U16-os Európa-bajnokságon, tavaly negyedik az U17-es világbajnokságon, és nagyon közel állt a bronzéremhez, majd rövid pihenés után indult az U18-as Európa-bajnokságon is, ahol bronzérmes lett. Ritka, hogy valamelyik labdajátékban egy válogatott kétszer rajtoljon, sőt kétszer érmes legyen ugyanazon korosztály Európa-bajnokságán. A sikercsapat tagjai 5 év múlva is még csak 23-24 évesek lesznek, sőt egyik legjobbjuk csak 21, hiszen most 16. Szép jövő előtt áll ez a sportág Magyarországon, a felnőtt válogatott úgy lett nemrég 7. az Európa-bajnokságon, hogy a keretben voltak, vannak utánpótláskorúak!

Figyelhetjük ezekben a napokban Magyarország és Románia utánpótlás női kézilabda csapatait, az U19-esek győri Európa-bajnokságán érik a magyar-román viadal, ami lehet, hogy négy közé jutásról vagy éppen éremről dönt. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük