Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Karatékáink sikerei

Karatékáink sikerei Sport

A sepsiszentgyörgyi Sport-All SC hat karatékája Vass Hunor edző irányításával a horvátországi Szamoborban tette próbára magát a Grand Prix Croatia nemzetközi viadalon, ahol 33 ország 1767 versenyzője állt pástra. A háromszékiek mérlege egy bronzérem és két 5. helyezés, amelyekkel kvalifikációs pontokat szereztek az idei korosztályos Eb-re.

Hirdetés
Hirdetés

Benkő Zsolt a junior +76 kg-osok mezőnyében meg sem állt az elődöntőig, ahol döntetlen után a bírók 3:2 arányban szerb riválisának ítélték a győzelmet. Zsolt a vigaszágon elszánt küzdelemben 4:1 arányban bizonyult jobbnak makedón ellenfelénél és szerezte meg a bronzérmet.

A kadét korosztály (14-16 évesek) küzdelmeiben az alig 13 éves Török Panka is megméretkezett, és remek teljesítménnyel egészen a kis döntőig verekedte magát. A legjobb négy között viszont 4:4-es eredménynél koszovói ellenfelénél volt az első pont megszerzésének előnye, amely Pankát a vigaszágra küldte. Megtört karatékánk a bronzmeccsen a szlovák Jesenicovával szemben hajtott fejet 4:1 arányban. Ianculescu Zsófia nagy bravúrral küzdötte elő magát egészen az elődöntőig, ahol 1:0-ra kikapott, majd a bronzmeccsen a bolgár Stoimenowa Venaeta ellen 2:1 arányban maradt alul és lett ötödik.

Vass Hunor szerint bosszantó, hogy mindhárom esetben kevéssel csúsztak le a döntőbe jutásról, de még keményebben fognak dolgozni az elkövetkezőkben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük