Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Barbócz Norbiék nagy sikere

Barbócz Norbiék nagy sikere Sport

Barbócz Norberttel a soraiban a romániai U19-es teremlabdarúgó-válogatott megnyerte az 5-ös selejtezőcsoport marosvásárhelyi tornáját, és ezzel kijutott a szeptemberi, spanyolországi korosztályos Európa-bajnokságra. Robert Lupu tanítványai a grúzokat és a szlovákokat múlták felül a tornán.

Hirdetés
Hirdetés

A romániai teremlabdarúgó-válogatottnak hat (!) székelyföldi magyar tagja volt a selejtezőtornán, a két mérkőzés java részében ketten-hárman folyamatosan pályán voltak, és jól – időnként kiemelkedően – játszottak. A kézdivásárhelyi Barbócz Norbert is remekelt, gólpasszt adott és szemfüles, technikás gólt lőtt. A torna azért lett háromcsapatos, mert az orosz válogatottat kizárták. Ily módon lett fő esélyes a továbbjutásra a romániai csapat, amely élt is a lehetőséggel, sem lelkesedésben, sem játékszínvonalban nem okozott csalódást a marosvásárhelyi sportcsarnok közönségének és a tévénézőknek.

„Minkét csapat ellen nehéz meccset játszottunk. A grúzok ellen 2–0-s hátrányból kellett felállnunk, a szlovákokkal pedig 0–0-s első félidőt játszottunk, pedig végig rajtuk voltunk, de a szünet után minden lehetőségünket kihasználtuk és győztünk” – nyilatkozta érdeklődésünkre a 18 esztendős Barbócz Norbert. „Nagyon örvendtünk a két győzelemnek, a pénteki siker után a pályán és az öltözőben is nagyot ünnepeltünk. Úgy gondolom, a csapaton belüli remek összhang volt a továbbjutás kulcsa, hiszen egyik meccsen sem hibáztattuk, sokkal inkább biztattuk egymást, és az ebből adódó jókedv, felszabadult foci segített túljutni a nehéz pillanatokon” – tette hozzá a tehetséges kézdivásárhelyi futsalos.

Az eredmények (5-ös selejtezőcsoport): Grúzia–Románia 2–3 (gólszerzők: Kurtsadze 4., Giorgadze 5., illetve Csog 11., Nagy 17., Kurtsadze 35. – öngól), Szlovákia–Grúzia 4–2, Románia–Szlovákia 4–0 (gsz.: Trifa 24., Nagy 25., Barbócz 27., David 33.).

A „román-magyar” válogatott sikerét nem tudta leutánozni Magyarország U19-es válogatottja, amely a sokkal erősebb szerbiai csoportban előbb 2–1-es vereséget szenvedett Szlovéniától, majd 6–0-ra, apelláta nélkül kikapott a házigazdáktól. A franciák elleni utolsó mérkőzés már tét nélküli maradt a magyar csapat számára.

Az U19-es futsal Európa-bajnokságnak a dél-spanyolországi Jaén város, az azonos nevű tartomány székhelye ad otthont szeptember 4-től 10-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük