Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jövőre még többet, még jobban

Jövőre még többet, még jobban Sport

Befejeződött az idei versenyszezon a kézdivásárhelyi Kendu Egyesület számára. Az egyesület sportolói március óta 13 kerékpárversenyen tették próbára magukat, amelyeken dobogós helyezést is elértek, de nagy hangsúlyt fektettek speciális nevelési igényű személyek számára szóló különleges események szervezésére is.

Mozgalmas évet tudhat maga mögött az Oláh Attila paralimpikon által fémjelzett Kendu Egyesület, amely megalapítása óta kiemelt feladatának tekinti a fogyatékkal élő és speciális nevelést igénylő személyek segítését. A sport, a mozgás egészségmegőrző és hangulatjavító hatásának népszerűsítésére szervezték meg nyáron a Füstölő Aszfalt 2 mini paraolimpiát, amely sikerességében felülmúlta az első kiadást. Bringa Akadémia néven egyhetes bejárós táborban a kerékpározás fortélyaira oktatták az érdeklődőket, túráztak a putnai vízeséshez, sőt rendhagyó motivációs előadást hoztak tető alá három mozgássérült meghívottal. Az egyesület elnökét, Oláh Attilát felkérték, hogy legyen a Motivation Romania nagykövete, de Kézdivásárhelyen ő volt a Tekerj egy jó célért akció felvezető embere is.

Több országúti és hegyikerékpár-versenyen indultak, például Kelet-Európa legnagyobb MTB kerékpárversenyén is képviseltették magukat, ahol több mint 2500 versenyző állt rajthoz. A 45 kilométeres versenyen egyetlen egy cél lebegett a Kendu Egyesület versenyzői előtt, mégpedig, hogy bekerüljenek a top 500-ba. Ez sikerült is Babos Alpár Bálintnak és Oláh Attilának. Az erőpróbákon legjobban Babos Alpár Bálint teljesített, legjobb eredménye a Bikeathon MTB-n elért második hely. Ami fontosabb, hogy tavaly óta nagyon sokat fejlődött, és teljesítette azokat a feltételeket, amiket az év elején leszögeztek az egyesület elnökével, maximális odaadással edzett és versenyzett. Babos Judit idéntől a teljesítményszintű versenyek helyett inkább a karitatív kerékpározást helyezte előtérbe. Részt vett a Tekerj egy jó célért akción, és a Bikeathon kerékpár versenyen, ahol szintén jó cél érdekében kerékpározott.

Hirdetés
Hirdetés

Oláh Attila paralimpikonnak nehéz dolga volt ebben a szezonban, idéntől a 30–39 éves korosztályában versenyzik, ahol már majdnem lehetetlen számára egy lábbal legyőznie az ellenfeleit. Ennek ellenére minden versenyen úgy állt rajthoz, hogy nem mások ellen, hanem saját maga ellen versenyzik. Sikeresen túl van már a 94. versenyén is, a bűvös százas határ átlépése a következő idényre marad. Több versenyen is különdíjjal jutalmazták Attilát elszántságáért, kitartásáért, így ő ilyen módon lépett a dobogóra. A 2016-os riói paralimpiát megjárt sportember számára egy újabb álom megvalósulása körvonalazódik, amelyről mindössze annyit árult el, hogy már a szerződéskötés fázisában tart, így a jövő évi kerékpárszezont egy újabb beteljesült álommal kezdheti.

Az egyesület vezetősége pozitívan vélekedik az eddigiekről, és minden erejükkel arra törekednek, hogy a 2020-as év még mozgalmasabb legyen. Ennek érdekében új tagokat toboroznak. Azok, akik szeretnének csatlakozni az egyesülethez, a 0746.319.358-as telefonszámon érdeklődhetnek. A csatlakozás feltételeit személyesen beszélik meg azokkal, akik szeretnének egy tapasztalt kerékpárossal együtt edzeni és fejlődni, és nem csak amatőr szinten biciklizni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük