Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Eb-részvételért küzdenek

Eb-részvételért küzdenek Sport

Mával kezdődik az Európa-bajnoki selejtezősorozat a román felnőtt női kosárlabda-válogatott számára, amelynek sorait a Sepsi–SIC három játékosa is erősíti: Annemarie Gödri-Părău, Demeter Nóra és Orbán Nicolett. Az Ayhan Avci irányította együttes ma este Norvégiával csap össze Temesváron, majd vasárnap Csehországban mérkőzik.

Románia a D-csoportban igyekszik kiharcolni az Eb-részvét jogát, akárcsak Olaszország, Csehország és Dánia.

Jövő novemberben újabb két játéknap következik, majd a kvalifikáció 2021 februárjában zárul. A kilenc csoportgyőztes és az öt legjobb második jut ki a 16 csapatos Eb-re, amelynek a rendező jogán már tagja Spanyolország és Franciaország.

Hirdetés
Hirdetés

A román válogatott november 10-én, Temesváron kezdte meg a ráhangolódást a selejtezőre, kedden felkészülési mérkőzésen 70–34-re legyűrte az Aradi ICIM-et. A válogatott ma 18 órától már élesben játszik Dánia legjobbjaival a temesvári Constantin Jude Sportcsarnokban, a mérkőzést a Digi Sport 2 élőben közvetíti. Ezt követően, vasárnap 19 órától Csehország vendégeként lép pályára a prágai Kralovka Arénában.

A Sepsi–SIC két másik kiválósága, Jovana Pašić és Jelena Vučetić a montenegrói nemzeti csapatot erősíti, amely vasárnap Svédországban mérkőzik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük