Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jöhet a kvótaszerzés!

Jöhet a kvótaszerzés! Sport

A sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta bronzérmet szerzett 65 kilogrammos kategóriában a varsói Európa-bajnokságon. Háromszék legjobb sportolójának nem ez az első Európa-bajnoki érme, 2019-ben ezüstérmet nyert Bukarestben, míg tavaly ötödik lett a Rómában megtartott kontinensviadalon.

A Sepsi–SIC 24 éves sportolója számára nem indult jól az Európa-bajnokság, ugyanis a selejtezőben a világbajnok ukrán Tetiana Rizsko jobbnak bizonyult nála (3–4). Mivel ukrán ellenfele döntőbe jutott, Incze a vigaszágon folytathatta, ahol Ljubov Ovcsarova ellen lépett szőnyegre. A mérkőzés döntetlennel zárult (2–2), ám mivel riválisának sárga lapja volt, így a folytatásban Kriszta harcolhatott a bronzéremért. A 3. helyért vívott mérkőzésen a háromszéki birkózó nagy csatában diadalmaskodott az azerbajdzsáni Irina Petrovna Netreba felett (4–3).

Hirdetés
Hirdetés

„Egyáltalán nem volt könnyű, miután kikaptam, érzelmileg összezuhantam. Nagyon nehezen tudtam fejben összeszedni magam, viszont a végére valahogy sikerült. Európa-bajnok szerettem volna lenni, úgy érzem, ebben a kategóriában mindenkinél jobb vagyok. Nem vagyok elégedett az eredménnyel, azonban örülök, hogy legalább megvan a bronzérem. Ha nem nyertem volna érmet, nagyon csalódott lennék. Közel van a következő verseny, amelyre mentálisan nehéz felkészülni, hiszen az olimpiai részvétel a tét. A bronzéremnek köszönhetően viszont pozitívan kezdem hétfőn a felkészülést” – nyilatkozta az újdonsült bronzérmes Incze Kriszta.

Végeredmény, 65 kg-os súlycsoport: 1. Irina Ringaci (Moldova), 2. Tetiana Rizsko (Ukrajna) –  a döntőben: 10-0 – technikai tussal, 3. Incze Kriszta (Románia) és Aleksandra Wolczynska (Lengyelország).

Cătălina Axente a 72 kilogrammos súlycsoportban 7. helyen végzett, miután a negyeddöntőben kikapott az orosz Evgeniia Zakharcsenkotól (2–5).

Az olimpiai kvótáért még egy utolsó alkalommal küzdhetnek a sportolók, május 6–9. között a Szófiában sorra kerülő világkvalifikációs versenyen szerezhetnek tokiói repülőjegyet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük