Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jobb eredményre számított

Jobb eredményre számított Sport

A nyugat-ausztráliai Busselton adott otthont december 3-án az Ironman Western Australia nemzetközi hosszú távú triatlonversenynek, amelyen rajthoz állt a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor is, aki az előkelő tizenötödik helyen végzett.

A viadalra idén több mint 1000 sportoló vállalkozott, férfi elit kategóriában például 25 triatlonista nevezett, közülük 17 versenyző haladt át a célvonalon, köztük a 33 éves háromszéki vasember, aki a 3,8 kilométeres úszást 1 óra 3 perc, a 180 kilométeres kerékpározást 4 óra 47 perc és a 42 kilométeres futást 2 óra 56 perc alatti teljesítette.

„Tudtam, hogy az óceánban úszás kulcsfontosságú része a versenynek, mert azután egy gyors kerékpárpálya következik, ahol, ha lemaradok a bolytól, nehéz lesz felzárkózni. Az úszás kifejezetten nem sikerült, emiatt a kerékpározást egyedül kellett teljesítenem. A futással pár helyet sikerült előre lépnem. Több mint négy hónapja együtt dolgozom a világ egyik legsikeresebb német edzőjével. Jobb eredményre számítottunk, még időre van szükségünk, viszont jó irányba haladunk” – mondta Deák Zsombor, aki köszöni Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Kovászna Megye Tanácsa támogatását.

Eredmény, Ironman Western Australia: 1. Max Neumann (Ausztrália) 7:45:22 óra, 2. Steven McKenna (Ausztrália) 7:50:49, 3. Matt Burton (Ausztrália) 7:56:09… 15. Deák Zsombor (Románia) 8:54:22.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük