Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó, de lehetett volna jobb

Jó, de lehetett volna jobb Sport

Ötödik helyen végzett sprintben és nyolcadikon keirinben (motorfelvezetéses üldözőverseny) Szabó Norbert a Lvovban rendezett ukrán nemzetközi pályakerékpáros-bajnokságon. A CL2-es szintű viadalon teljesítményéért 70, illetve 50 pontot kapott.

A Sepsi–SIC versenyzője szerint, aki az utolsó két versenyen bukott, „ez nem rossz eredmény, de lehetett volna jobb is”.

– Keirinben két selejtezőt megnyertem, a középdöntőben pedig az történt, hogy az ukránok addig „gyilkolták” egymást, míg többen összeütköztek, hatalmas esés lett, azt valahogy befelé elkerültem, és megérkeztem a belső pályán úgy óránként 60 kilométeres sebességgel a nagyon meredek „falhoz”. El nem tudom képzelni, hogy nem estem le, sikerült tovább mennem, csak az volt a baj, hogy én meg voltam győződve arról, hogy újraindítják a futamot, tovább nem hajtottam, pedig simán bejöhettem volna a döntőt jelentő harmadik helyre, hisz alig maradtunk a pályán – részletezte. – A futamot nem indították újra, így a 7–12-es kisdöntőbe kerültem. Ott már nem mertem taktikázni, mert féltem, hogyha beőrölnek az ukránok, abból esés lesz. 550 méterrel a vége előtt az élre „menekültem”, a mezőny végig az én szélárnyékomban jött, s az utolsó százon egy ukrán megelőzött, így második, azaz összességében nyolcadik lettem. Sprintben a legjobb idővel kvalifikáltam a nyolcaddöntőből, de a negyeddöntőben „elaludtam”, s nem jutottam a döntőbe. A négy döntős előttem végzett, de azután nekem volt a legjobb időm, így ötödik lettem – összegezte a sepsiszentgyörgyi biciklis.

Hirdetés
Hirdetés

Értékelésként hozzátette: az eredmények kielégítőek, de a formája és erőnléte alapján ennél jobb pozícióban is végezhetett volna, de óriási volt a kockázata annak, hogy a „háziversenyben” egymással vetélkedő rengeteg ukrán között bukni fog, ami most már „nem fért volna bele”, ezért igyekezett elkerülni a nagyon „sűrű” helyeket.

Szabó Norbert Litvániába utazott tovább, ahol kéthetes felkészülésen vehet részt, majd ugyanott indul az idény utolsó CL1-es versenyén. Ez azért ígéretes, mert az utolsó másfél évben először fog előfordulni, hogy edzeni tud azon a pályán, amelyen a verseny lesz. Minthogy Romániában egyetlen velodrom sincs, a bevett gyakorlat az, hogy Norbert a frissen aszfaltozott Lécfalva–Maksa úton edz, majd a verseny előtt egy nappal tud bemenni abba az arénába, ahol a futamok vannak és ellenfelei naponta edzenek, és így próbálja felvenni a versenyt velük.

A litván futam után még két CL2-es verseny lesz, egy Csehországban és egy Spanyolországban. Ezeken kellene összeszedni még legalább 200-250 pontot ahhoz, hogy a szeptember közepén záruló idényben kijöjjön összesen 900 pont, ami elég lenne a világkupára való bejutáshoz (Neki jelenleg 686 pontja van sprintben, és 616 keirinben). A világkupára pedig azért kell bejutni, mert onnan van lehetőség kvalifikációt szerezni a tokiói Nyári Olimpiai Játékokra.  

Szabó Norbert támogatói a Sepsi–SIC, a Bertis, a Conico, az In-Nova, a Depo, a High Energy és a Román Kerékpáros-szövetség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük