Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

ZARÁNDOKNAP AZ ÉDESAPÁKÉRT

A Mária Út teljes szakaszán egy közös, Közép-Európa nemzeteit összekötő, annak közösségeit fejlesztő célért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület minden év augusztusának végén, Nagyboldogasszony ünnepe után. Több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken és Magyarországon egyaránt. Az 1Úton zarándoknap sok ezer ember számára nyújt zarándokélményt, amelyen keresztül életre kel a csoda: a különféle nemzetiségű, világnézetű emberek egymáshoz, egymás mellett és egymásért zarándokolnak. Az eseményre meghívást kap mindenki, aki késztetést érez arra, hogy egész napos zarándoklat keretében hosszabb vagy rövidebb szakaszt tegyen meg a Mária Úton. Idén augusztus 24-én, szombaton lesz a zarándoknap, amelyet az édesapákért ajánlanak fel. Az erdélyi szakasz koordinátora Péterfi Attila (telefon: 0744 639.138).

 

PÁLINKAVERSENY

A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend közös szervezésében idén negyedik alkalommal kerül sor az Erdélyi Pálinka- és Párlatversenyre Marosvásárhelyen. A megmérettetésre bármilyen erdélyi pálinkamintával (saját főzésű, bérfőzdéknél készített, bejegyzett termelő által készített, eladásra vagy saját fogyasztásra készített stb.) lehet nevezni augusztus 27-ig; bárki jelentkezhet, aki nemcsak kedveli, de elő is állítja a gyümölcspárlatot.

A mintát (0,5 l pálinkát) a Forgatag-irodába (Marosvásárhely, Bucegi utca 14. szám; 0365-732.829) kell eljuttatni, amely hétfőtől péntekig 10 és 13 óra között tart nyitva. Tüntessék fel a termelő nevét, elérhetőségét, a települést, ahonnan származik, milyen gyümölcsből készült a pálinka, mennyi az alkoholfoka, milyen évjárat, és néhány sort a termelőről (bemutatkozó). Jelentkezni, illetve további tájékoztatásért Gáspár Botond projektfelelősnél a 0742.609.260-as telefonszámon, illetve a botond.gaspar@gmail.com e-mail-címen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük