Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jégpályát telepítenek

Jégpályát telepítenek Sport

Elkezdték egy mobil jégpálya telepítését Sepsiszentgyörgyön a magyar állam támogatásával, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítványon keresztül. A sportlétesítmény üzembe helyezésére és működtetésére vonatkozó határozatot a megyeszékhelyi tanács legutóbbi soros ülésén hagyta jóvá a képviselőtestület.

A határozat előterjesztésekor Antal Árpád polgármester elmondta, ideiglenesen a Sepsi Sportaréna előtti parkolóban építik fel ezt a jégpályát, és erről már megszületett az egyezség az arénát építő kolozsvári céggel is. A pálya majd akkor kerül a végleges helyére, amikor az alapítvány megvásárol egy területet e célra.

Egy korábbi határozat értelmében, az alapítvány biztosítja a teljes felszerelést, az önkormányzat pedig vállalja, hogy minden évben március 31. és szeptember 1. között biztosítja a pálya őrzését, illetve ennek a működését az elkövetkező tíz évben. Mint ismeretes, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia tevékenysége egész Székelyföldre kiterjed. Központja Felcsík (Csíkkarcfalva), és többek között Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen is van alközpontja. Az intézmény létrejöttét és működését a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük