Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jászvásárt kapták ellenfélnek

Jászvásárt kapták ellenfélnek Sport

Kisorsolták a labdarúgó Román-kupa elődöntőinek párosításait: a Sepsi OSK a Jászvásári Polival mérkőzik a döntőbe jutásért. A másik ágon 2016 után ismét FCSB – Dinamo fővárosi örökrangadót rendeznek az elődöntőben. A sepsiszentgyörgyi együttes fennállása során először léphet pályára a legjobb négy között a kupakiírásban.

A szerda délelőtti sorsolás alapján a sepsiszentgyörgyi együttes hazai pályán kezdi a párharcot június 24-én, míg az idegenbeli visszavágót július 8-án rendezik. Az összecsapások pontos kezdési időpontját később közli a szövetség. A kupadöntőt július 22-re ütemezték be.

„Teljesült a kívánságunk, elkerültük a fővárosi csapatokat, és Jászvásárt kaptuk ellenfélnek. Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy megnyertük a párharcot, mindkét csapat 50–50 százalék eséllyel rendelkezik, de bízom benne, hogy a végére mégiscsak felénk billen a mérleg nyelve, és döntőt játszhatunk, mindegy, hogy ki ellen. A döntőben pedig bármi megtörténhet” – nyilatkozta érdeklődésünkre Diószegi László tulajdonos.

„Ne igyunk előre a medve bőrére, két nehéz mérkőzés vár ránk” – intett óvatosságra a Sepsi OSK ügyvezető igazgatója, Hadnagy Attila, aki emlékeztetett a két csapat legutóbbi, február 28-ai sepsiszentgyörgyi összecsapására, amely 1–1-es döntetlennel zárult. „Ezt a meccset figyelembe véve, egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk, de reméljük, hogy döntőt fogunk játszani” – fogalmazott a klublegenda.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, a kupasorozat korábbi szakaszában a Sepsi OSK a másodosztályú Temesvári Ripensiát 4–1-es, míg a felsőházban érdekelt Astra Giurgiut 4–2-es győzelemmel búcsúztatta, a negyeddöntőben pedig a szintén másodosztályú Petrolul Ploiești-et múlta felül 1–0 arányban. A Jászvásári Poli ugyancsak két alsóbb osztályú csapatot, a Bukaresti Rapidot (1–0) és a Metalul Buzăut (3–0) ejtette ki, majd a legjobb nyolc között meglepetésre 3–2-re győzte le a Krajovai Universitateát.

Ami a két csapat közti örökmérleget illeti: a moldvaiak még sosem tudták legyőzni a háromszékieket. A két együttes eddig hét alkalommal mérte össze erejét, ezeken pedig négy szentgyörgyi győzelem három döntetlen született. A gólarány is a piros-fehér mezesek mellett szól: 11 rúgott gól mellett csak 4-et kaptak. A két csapat ebben a szezonban már háromszor összecsapott egymással, két 1–1-es döntetlen mellett az OSK egy 1–0-ás hazai sikernek örülhetett.

Akárcsak a bajnokságban, a Román-kupa mérkőzéseken is ötöt cserélhetnek majd a csapatok, de csak három-három játékmegszakítással. Ebben a sorozatban is 20 játékost lehet majd benevezni a meccskeretbe, azaz a kispadon az eddigi 7 helyett 9 játékos foglalhat helyet. Döntetlen esetén a hagyományos forgatókönyv érvényesül: következik a hosszabbítás és szükség esetén a büntetők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások