Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Ismét hengerelt a Sepsi–SIC

Ismét hengerelt a Sepsi–SIC Sport

A címvédő Sepsi–SIC tovább folytatja hibátlan menetelését a bajnokságban, a sepsiszentgyörgyiek immár 14 mérkőzés óta veretlenek a női kosárlabda Nemzeti Ligában. Legutóbb szombaton 92–54 (23–16, 30–11, 18–13, 21–14) arányban hengereltek az Aradi ICIM otthonában a Piros csoport 5. fordulójában. A zöld-fehérek sorozatban hetedik mérkőzésüket nyerték meg a Maros-parti csapat ellen.

A kisebb sérüléssel bajlódó Angelika Slamová nélkül felálló Sepsi–SIC jó ütemben lendült játékba, Ioana Ghizilă, majd Marina Solopova is triplával mutatkozott be az aradi közönségnek, de Whitted is beköszönt, így amire a házigazdák megszerezték első kosarukat, már nyolc ponttal vezettek. A folytatásban magához tért a kézdivásárhelyi Bartók Ritát is soraiban tudó házigazda alakulat, és kihasználva, hogy a szentgyörgyiek három percig nem találtak gyűrűbe, egy pontra csökkentette hátrányát. Ennél közelebb már nem jutott, mivel a Mikes-csapat rákapcsolt, nem sok esélyt adva ellenfelének (16–23).

A szentgyörgyi gárda a második felvonásban Gödri–Părău, Kovács Renáta és Solopova révén négyszer is betalált a hárompontos vonal mögül, a szünetre pedig 26 pontos előnnyel vonulhatott (53–27). A harmadik felvonásban sem változott a játék képe, a Sepsi–SIC a kisebb hibák ellenére is érvényesítette akaratát, a házigazdák pedig futottak az eredmény után (40–71). Az utolsó negyedben, többek között Kovács Renáta játékának köszönhetően, egy hétpontos sorozattal 41 pontra nőtt a szentgyörgyi fölény, de a végszó az aradiaké volt, Miljana Dzombeta triplája zárta a mérkőzést, a Sepsi–SIC így is magabiztos, 38 pontos győzelmet aratott.

Hirdetés
Hirdetés

Arad: Dzombeta 16/6, Fodor 7/3, Neagu 2, Ardelean 10, Hadzovic 5. Cserék: Rotariu, Mercea, Péter, Bartók, Glisici, Ciotîr 2, Deura 12/3. Vezetőedző: Miljan Medvedj.

Sepsi–SIC: Ghizilă 22/12, Solopova 19/12, Gödri-Părău 8/3, Whitted 9, Higgins 15. Cserék: Demeter 2, Ioachim, Mîrne-Nagy 2, Șipoș 7/6, Kovács 8/6. Vezetőedző: Zoran Mikes.

– Kellő komolysággal készítettük elő a mérkőzést, nem néztük az aradiak legutóbbi eredményeit, úgy készültünk, ahogyan mindig. Talán a szokásosnál is koncentráltabbak voltunk, mert hiányzott Slamova. A hét folyamán újra problémái voltak a bokájával, így nem akartunk kockáztatni, inkább pihentettük. Úgy látom, jó irányba haladunk, elégedett vagyok a ma mutatott játékunkkal – nyilatkozta meccs után Zoran Mikes vezetőedző.

A Sepsi–SIC legközelebb szombaton 19 órától a Brassói Olimpia ellen lép pályára a Sepsi Arénában, a Piros csoport 6. fordulójában.

A Piros csoport másik meccsén a Szatmárnémeti VSK rászámolt kolozsvári ellenfelére, megsemmisítő, hatvannégy pontos vereséget mérve az Universitateára. Női kosárlabda Nemzeti Liga, 2. szakasz, Piros csoport, 5. forduló: Szatmárnémeti VSK – Kolozsvári Universitatea 105–41, CSM Târgoviște – Brassói CSTBv Olimpia 69–61, a Phoenix Konstanca szabadnapos volt. Az állás: 1. Sepsi–SIC 26 pont, 2. Szatmár 24, 3. Târgoviște 23, 4. Brassó 22, 5. Arad 18, 6. Kolozsvár 16, 7. Konstanca 15.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.